Έκθεση Γενεύης 2013: Opel Cascada

Σχετικά άρθρα

Opel Cascada 2013 Live in Geneva 2013 (3)

Η Opel παρουσίασε και το Cascada στη Γενεύη. Η ανοικτή έκδοση του Astra, έχει ξεκινήσει ήδη να κατασκευάζεται και στη Γερμανία ξεκινά από τις 25.945 ευρώ. Το αυτοκίνητο μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες και διαθέτει πλέον μαλακή ηλεκτρονική υφασμάτινη οροφή και η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Gliwice της Πολωνίας με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το 2013. Η ονομασία του προέρχεται από την Ισπανική λέξη που σημαίνει καταρράκτης και η οροφή του ανοιγοκλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού, με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα μέσα σε 17 δευτερόλεπτα.

Έχει μήκος 4,697 μέτρα, πλάτος 1,840 μέτρα, διαθέτει φαρδύτερα μετατρόχια σε σχέση με την 5-πορτη έκδοση, φορά το ίδιο σασί με αυτό που χρησιμοποιεί το Astra GTC και εφοδιάζεται με την HiPerStrut ανάρτηση αλλά και το σύστημα FlexRide. Η στρεπτική και η καμπτική ακαμψία έχουνε βελτιωθεί και σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του ανοικτού Opel Astra, το Cascada είναι κατά 43% πιο άκαμπτο σε στρέψη και 10% σε κάμψη. Φορά μια σειρά ζαντών από 17″ έως 20″ και τα φρένα του μπορούν να φτάσουν έως τα 326 mm μπροστά και 325 mm πίσω.

Opel Cascada 2013 Live in Geneva 2013 (6)

Το σασί του έχει ενισχυθεί, με τις μπροστά κολόνες να έχουνε κατασκευαστεί από χάλυβα υψηλότερης αντοχής, ενώ σε περίπτωση ανατροπής, ενεργοποιούνται αυτόματα δύο roll bar ώστε να δημιουργήσουν ζωτικό χώρο επιβίωσης για τους επιβάτες.

Από πλευράς βενζινοκινητήρων υπάρχει ο 1.4 Turbo με 120 hp και 140 hp και ο νέος 1.6 SIDI Turbo με 170 hp. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων συναντάμε τον 2.0 CDTI ecoFLEX με 165 hp. Με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop, καταναλώνει μόλις 5,2 lit. / 100 km με εκπομπές CO2 138 g /km. Όπως ο 1.6 SIDI Turbo, έτσι και ο 2.0-liter Turbo diesel μπορεί να συνδυαστεί με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στη γκάμα σύντομα θα προστεθεί ο 2.0 BiTurbo CDTI ecoFLEX με 143 kW/195 hp, μέγιστη ροπή 400 Nm, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τεχνολογία Start/Stop.

Opel Cascada 2013 Live in Geneva 2013 (25)

Στο εσωτερικό διαθέτει δερμάτινα κλιματιζόμενα Nappa εργονομικά καθίσματα με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 350 λίτρα και να μειώνεται στα 280 με την οροφή ανοικτή. Ο χώρος αυξάνεται, αφού τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε ποσοστό 50:50.

Από πλευράς ασφαλείας διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι υπόλοιπες εκδόσεις του Astra. Έξυπνα ενεργά φωτιστικά σώματα AFL+ (Adaptive Forward Lighting), Opel Eye με σύστημα ανάγνωσης οδικών σημάτων και σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, βοηθό παρκαρίσματος Park Asstist, Hill Assist, θερμαινόμενα μπροστά καθίσματα και άλλα πολλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...