Marko: Δε θα μας επηρεάσουν οι χαρτογραφήσεις

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Brazil

Η Lotus είναι μία από τις ομάδες που χρησιμοποιεί κινητήρες τής Renault, ενώ δοκίμασε και διαφορετικές χαρτογραφήσεις στον RS27, οι οποίες όμως δε θεωρούνται νόμιμες, καθώς ισχύουν αυτές που έχουν επιβληθεί από τη FIA. Η βρετανική ομάδα έχει δηλώσει πως αυτό είναι κάτι που δε θα επηρεάζει την απόδοσή της, αφού οι Kimi Raikkonen και Romain Grosjean πήραν μια πολύ μικρή γεύση και δεν τις χρησιμοποιούσαν συνεχώς.

Ούτε η Red Bull, όμως, θα επηρεαστεί απ’ αυτό, όπως δηλώνει ο αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας, Helmut Marko, ο οποίος το λέει αυτό κάθε φορά που υπάρχει μια απαγόρευση που αφορά τα μονοθέσια της ομάδας του.

Αυτά είναι σκουπίδια! Με τις παλαιές ρυθμίσεις, το μονοθέσιο λειτουργούσε μια χαρά πέρυσι. Το θέμα έχει μελοποιηθεί στα ΜΜΕ.

Τα πράγματα, ωστόσο, μπορεί να μην είναι έτσι, καθώς, σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, η Renault πιέζει τη FIA να δεχθεί τις νέες χαρτογραφήσεις, επικαλούμενη λόγους αξιοπιστίας. Επιπλέον, ο Sebastian Vettel είχε προβλήματα με το set-up στο μονοθέσιό του, στις τελευταίες δοκιμές, κάτι που ήρθε μετά από την απαγόρευση των χαρτογραφήσεων.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα παραπάνω, το θέμα δε θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, και δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική συζήτηση μεταξύ των ομάδων και της FIA στο πρώτο Grand Prix της σεζόν, στο Albert Park, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 15-17 Μαρτίου.

[Πηγές: Sport Bild, Auto Motor und Sport | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...