Τα λεφτά του στον Alonso θα πόνταρε ο Anderson για τον φετινό τίτλο

Σχετικά άρθρα

TEST F1/2013

Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, έτσι είναι εξαιρετικά νωρίς να μιλάμε για τον οδηγό που θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, λόγω του πολύ μεγάλου ανταγωνισμού που αναμένεται φέτος, αλλά και γιατί δε γνωρίζουμε πότε οι ομάδες θα επικεντρωθούν σχεδόν πλήρως στο 2014.

Παρ’ όλα αυτά, ο Gary Anderson, Τεχνικός Αναλυτής του BBC και πρώην σχεδιαστής της Jordan και της Stewart, θα πόνταρε τα χρήματά του στον Fernando Alonso για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, βάσει όσον είδε πέρυσι, αλλά και λόγω της βελτίωσης της Ferrari.

Ο Alonso οδήγησε ένα αυτοκίνητο πέρυσι κι έπαιρνε αποτελέσματα που δεν ήταν κοντά στην απόδοση του μονοθεσίου. Οδηγούσε πολύ καλά το μονοθέσιο. Νομίζω ότι μπορούμε να δούμε ακόμα ένα βήμα εκεί. Είναι πονηρός χαρακτήρας. Ο Vettel και ο Alonso είναι πολύ παρόμοιοι στο βιβλίο μου. Φεύγουν κι επιστρέφουν καλύτεροι άνθρωποι. Θα σκάψουν βαθιά και θα κοιτάξουν καλύτερα την αρχή κάθε σεζόν. Δεν ξέρω αν είναι πνευματική αυτοπεποίθηση, φυσική αυτοπεποίθηση ή οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει κάτι που είναι ικανοί να κάνουν. Είδαμε τον Alonso τού 2012. Είχε ελατήριο στο βήμα του. Ήταν σ’ έναν διαφορετικό κόσμο.

Ναι, έχασε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά, στο τέλος της ημέρας, ήταν μόνο για λίγους βαθμούς, και, στο τέλος της σεζόν, ήταν και η Ferrari που δεν μπορούσε να κερδίσει.

Το φετινό μονοθέσιο της Ferrari φαίνεται πολύ καλύτερο από το περσινό και είναι πολύ καλύτερο στην πίστα. Φαίνεται πολύ καλύτερο στο να γράψει χρόνο. Φαίνεται πιο άνετο στην οδήγηση. Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να κάνουν για να πάνε μπροστά, αλλά με την αποφασιστικότητα του Alonso, για ‘μένα, θα πρέπει να παίρνουν πολλούς βαθμούς κάθε Σαββατοκύριακο. Πέρυσι, πήρε καλούς βαθμούς στα περισσότερα Σαββατοκύριακα, και είχε ένα περίεργο όφελος. Αλλά, φέτος, θα τους πάρει δικαιολογημένα, λόγω του πιο ανταγωνιστικού επιπέδου.

Ο 52χρονος Βορειοϊρλανδός μίλησε και για τον βασικότερο, ίσως, αντίπαλο της Ferrari, τη Red Bull, λέγοντας πως πιστεύει ότι η αυστριακή ομάδα θα καταφέρει να κατακτήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η Red Bull Racing είναι η επιλογή μου για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, επειδή οι δύο οδηγοί της παίρνουν συνεχώς καλούς βαθμούς. Το μονοθέσιό τους είναι πολύ καλό.

Τέλος αναφέρθηκε και στη Mercedes, τονίζοντας πως δε θα είναι έκπληξη αν κάποιος από τους οδηγούς τής γερμανικής ομάδας είναι ο φετινός Πρωταθλητής, αλλά και η ίδια να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Δε θα εκπλαγώ αν κάθομαι εδώ πάλι τον Νοέμβριο κι ένας από τους οδηγούς της Mercedes έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά και η Mercedes να έχει κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, καθώς, αν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, όσο καλό πιστεύω πως είναι το μονοθέσιό τους τώρα, δεν υπάρχει λόγος να μη συμβεί αυτό.

[Πηγή: Crash | Photo Copyright: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr