H Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες χώρες της Ευρώπης σε ότι αφορά τα ατυχήματα στους δρόμους

Σχετικά άρθρα

europe

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την έκθεση προόδου σχετικά με τον αριθμό των θανάτων που συμβαίνουν στους δρόμους των Κρατών-μελών της. Στην Ελλάδα, παρότι έχει μειωθεί αρκετά ο αριθμός αυτός, εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε χώρες με τους περισσότερους θανάτους.

Ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος αντιστοιχεί 55 θανάτους ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, την ώρα που στην Ελλάδα το 2012 το νούμερο αυτό ανέρχεται σε 92 θανάτους. Αισθητά μειωμένο από τους 101 του 2011, τους 111 του 2010, και πολύ κοντά στους 89 νεκρούς του 1965.

Στα γενικά συμπεράσματα της έρευνας, το 2012 στην Ευρώπη 28.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμοι της, πτώση 9%, με τις χώρες με το μικρότερο μέσο όρο να είναι η Μάλτα, Αγγλία, Σουηδία, Ολλανδία και Δανία. Σε ότι αφορά τις χώρες με το μεγαλύτερο μέσο όρο ήταν η Ουγγαρία, Λετονία, Ρουμανία, Πολωνία και Ελλάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το PDF.

[Πηγή: Europa]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...