Hamilton: Καθόλου διασκεδαστικά τα ελαστικά

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Τα φετινά ελαστικά της Pirelli είναι πιο μαλακά απ’ ό,τι πέρυσι, με αποτέλεσμα η φθορά τους να είναι μεγαλύτερη, αναγκάζονται τους οδηγούς να μην πιέζουν τα μονοθέσιά τους σε όλο τον αγώνα, διότι, αν το κάνουν, είναι σίγουρο πως θα κάνουν ένα επιπλέον pit stop απ’ ό,τι με διαχείριση.

Αυτό δεν αρέσει στον Lewis Hamilton, καθώς ο Βρετανός δεν τα βρίσκει διασκεδαστικά, μιας και όλοι οι προσπάθεια του είναι γύρω από το να τα κάνει να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, ενώ δεν πρέπει να σταματήσει να πιέζει το μονοθέσιό του, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχει κάποιος.

Τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι πολύ δύσκολα για όλους τους οδηγούς. Είναι πολύ δύσκολο να τα κάνουμε να διαρκέσουν, ειδικά για ‘μένα στη Μαλαισία: δεν μπορούσα να τα κάνω να διαρκέσουν όσο ήθελα. Έκανα εξοικονόμηση καυσίμου από νωρίς, κάτι που μου κόστισε σε χρόνο, αλλά γενικά αυτά τα ελαστικά δεν είναι διασκεδαστικά· δεν απόλαυσα τον αγώνα.

Δεν είναι το ίδιο όπως στο παρελθόν, με stints που πίεζες συνεχώς στο μέγιστο· πρέπει να κάνεις τα ελαστικά ν’ αντέξουν. Τώρα, είναι σαν να έχεις 100 δολάρια και να θέλεις να τα ξοδέψεις σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάνουν τους αγώνες πολύ διαφορετικούς. Είναι περισσότερο γύρω από τη στρατηγική παρά από την ταχύτητα.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα