Σταθερούς κανονισμούς για τον έλεγχο του κόστους θέλει ο Horner

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Practice

Οι προϋπολογισμοί των ομάδων της Formula 1 είναι υψηλοί, ειδικά αν κοιτάξουμε τις κορυφαίες ομάδες, όπου τα εκατομμύρια που ξοδεύουν είναι πάρα πολλά, προσπαθώντας να είναι όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται, για να πάρουν την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική βαθμολογία. Σε μια προσπάθεια του περιορισμού του κόστους, οι ομάδες έχουν θεσπίσουν την Resource Restriction Agreement (RRA), με τη Red Bull ν’ αποχωρεί από την Formula One Teams’ Association, μαζί με τη Ferrari, εξαιτίας της RRA.

Ο Πρόεδρος της Red Bull Racing, Christian Horner, συνεχίζει να πιστεύει πως η RRA δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο του κόστους.

Έχουμε συζητήσει για το όριο στον προϋπολογισμό εδώ και 5 χρόνια. Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι ο έλεγχος στις δαπάνες. Ο περιορισμός των πόρων δεν είναι σωστή συμφωνία, διότι οι εταιρείες δεν είναι ίδιες: η Ferrari λειτουργεί εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι η McLaren, η Mercedes ή η Red Bull.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις το κόστος είναι μέσω σταθερών κανονισμών. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο αντίκτυπο στα έξοδα της Sauber για την επόμενη σεζόν είναι οι αλλαγές στους κανονισμούς, έτσι ο πιο λογικός τρόπος για να περιοριστούν οι δαπάνες είναι να έχουμε καθαρούς και σταθερούς κανονισμούς, τεχνικούς και αθλητικούς.

Ο Βρετανός μιλά και για το θέμα της μετάδοσης της Formula 1, λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη μετάδοση μαζί με τη συνδρομητική, για να μπορούν να ικανοποιούνται οι ανάγκες των περισσότερων τηλεθεατών.

Η Formula 1 είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός σε ετήσια βάση. Όπως το έχει διαμορφώσει ο Bernie Ecclestone, θα υπάρχει συνδρομητική τηλεόραση, μόνο αν υπάρχει κι ελεύθερη μετάδοση. Καλύπτει δύο βάσεις: έχεις εξειδικευμένη κάλυψη και μεγαλύτερη σε βάθος κάλυψη με τη συνδρομητική τηλεόραση, και μπορείς να έχεις τους περιστασιακούς τηλεθεατές με την ελεύθερη τηλεόραση.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: Robert Cianflone/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...