Button: Ο Perez πρέπει να ηρεμήσει

Σχετικά άρθρα

Jenson Button and Sergio Perez

Μία από τις πολύ δυνατές μάχες που είδαμε στο Μπαχρέιν ήταν αυτή του Jenson Button με τον team-mate του, Sergio Perez, οι οποίοι είχαν κι επαφή, κάτι που εξόργισε τον 33χρονο και να λέει στη McLaren ότι πρέπει να τον ηρεμήσει, για να μην υπάρξει κάτι χειρότερο. Ο Βρετανός τώρα λέει ότι ο μόνο ο Perez ήταν περισσότερο επιθετικό απ’ ό,τι έπρεπε, αφού ο Button έδωσε κι άλλες μάχες με άλλους οδηγούς, αλλά ήταν πιο “καθαρές”.

Υπήρξε πολύ “καθαρός” ανταγωνισμός, κάτι που είναι καλό, εκτός από τον team-mate μου. Το να έχεις επαφή με 300 χλμ/ώρα δεν είναι ο συνηθισμένος τρόπος να αγωνίζομαι, αλλά έτσι έγινε. Είναι σπουδαίο να έχεις έναν team-mate που μπορεί να πάρει μερικούς βαθμούς, αλλά δεν προσπάθησε να το κάνει με τον “καθαρό” τρόπο.

Έχω αγωνιστεί με πολλούς team-mates όλα αυτά τα χρόνια και είχα έναν πολύ επιθετικό team-mate, τον Lewis. Αλλά, δεν έχω συνηθίσει να οδηγώ στην ευθεία και να έρχεται από δίπλα μου ο team-mate και να χτυπάει τους τροχούς μου με 300 χλμ/ώρα. Αυτά είναι κάτι που κάνεις στα καρτ, και, κανονικά, θα πρέπει να έχεις μεγαλώσει, αλλά αυτό δε συμβαίνει στην περίπτωση του Checo. Σύντομα, κάτι σοβαρό θα συμβεί· συνεπώς, πρέπει να ηρεμήσει. Είχα κάποιες σκληρές μάχες στη Formula 1, αλλά δεν ήταν τόσο σκληρές όσο αυτή.

Από την πλευρά του, ο Perez λέει πως και ο Button ήταν επιθετικός, ενώ παραδέχεται ότι θα πρέπει να μιλήσουν για το θέμα μεταξύ τους.

Σίγουρα, ήταν λίγο υπερβολικό. Ήταν λίγο υπερβολικό αυτό που έκανα εγώ και ο Jenson. Συμφωνώ ότι ήμασταν πολύ επιθετικοί. Αλλά, ήταν όσο επιθετικός όσο κι εγώ που βγήκα μερικές φορές εκτός πίστας. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε οι δυο μας και να το λύσουμε.

Ο Πρόεδρος της McLaren Racing, Martin Whitmarsh, ξέρει ότι πρέπει να ηρεμήσει τους οδηγούς του, οι οποίοι θα πρέπει να δίνουν καθαρές μάχες μεταξύ τους και να σέβονται ο ένας τον άλλον, ώστε να μην υπάρξουν “παρατράγουδα”.

Θα πιθανώς να μιλήσουμε και με τους δύο. Τι έγινε εκεί και είχαν επαφή, αλλά έτσι είναι όταν αφήνεις τους οδηγούς σου ν’ αγωνιστούν. Δεν μπορείς ν’ αλλάξεις γνώμη στον 38ο γύρο και να πεις: “Συγγνώμη, παιδιά, δεν το εννοούσα”. Πρέπει να τους αφήσεις. Υπάρχει κάποια ένταση, αλλά ο Checo ξέρει τι κάνει, και νομίζω ότι, με τον Jenson, θα ωριμάσει καλά. Αν έχανε από τον team-mate του και ήταν χαρούμενος, θ’ ανησυχούσα, αλλά δεν ανησυχώ για ό,τι αισθάνεται, γιατί γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, αλλά θα το ξεπεράσει.

Ο κόσμος έχει πει ότι ο Perez δεν έχει τη σπίθα φέτος. Νομίζω ότι σίγουρα είχε τη σπίθα. Έτσι, συνολικά, είναι ένα πολύ μαχητικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι θ’ αποκτήσει κάποια εμπιστοσύνη: είναι ένας νεαρός οδηγός και έχει πολλά να μάθει, και πιθανόν να ηρεμήσει λίγο σε κάποια πράγματα, αλλά είναι το πάθος που τον παρασύρει επειδή προσπέρασε αρκετούς οδηγούς πιο πριν.

Τόσο ο Jenson όσο και ο Checo είναι γρήγοροι αποφασιστικοί και πεινασμένοι για την επιτυχία, δηλαδή όπως ακριβώς θα πρέπει να είναι. Έτσι είναι οι αγώνες, κι εμείς στη McLaren επιτρέπουμε στους οδηγούς μας να τρέχουν ελεύθεροι. Αυτή είναι η ουσία του αθλήματος.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα