Η έκθεση Γενεύης μέσα από τα μάτια ενός 12χρονου παιδιού

Σχετικά άρθρα

Geneva 2013 (1)

Οι πύλες του Palexpo μπορεί να έκλεισαν αφήνοντας την έκθεση της Γενεύης 2013 με τα πιο φωτεινά χρώματα ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας, αφού καταφέραμε να βρεθούμε στη καρδιά των εξελίξεων και να σου μεταφέρουμε σε πραγματικό χρόνο το τι γινόταν εκεί, όμως αυτό που ζήσαμε εμείς, σίγουρα δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτό που έζησε ο Νικόλας. Ποιος είναι ο Νικόλας; Καλή ερώτηση, αν δεν ξέρεις ήδη! Ο Νικόλας είναι ο πιο φανατικός αναγνώστης του AutoBlog.gr και με τον οποίο ίσως να έχεις ανταλλάξει απόψεις σε κάποια θέματα, αφού σχολιάζει ενεργά στα άρθρα μας με το όνομα “nick55”.

Όταν βρεθήκαμε στις αρχές του Μάρτη στην έκθεση της Γενεύης, είχαμε λάβει αρκετά e-mails για να βρεθούμε με άλλους Έλληνες που θα έδιναν το παρών στην έκθεση. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και από τον μόλις 12 ετών Νικόλα που ήταν έτοιμος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί στον παράδεισο της αυτοκίνησης μαζί με τον πατέρα του! Όπως μιλήσαμε τόσο με τον πατέρα του, τον Στρατή, όσο και με τον Νικόλα, πρόκειται πραγματικά για έναν εκκολαπτόμενο petrolhead. Η αγάπη για το ότι έχει σχέση με το αυτοκίνητο μεγάλη και έτσι, ο πατέρας του, δεν θα μπορούσε να του χαλάσει το χατήρι και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του γιου του, να βρεθεί σε μια από τις μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου, και μάλιστα σε αυτή της Γενεύης, η οποία φέτος ήταν καλύτερη από ποτέ.

Ο Νικόλας κάθισε μέσα σε αρκετά supercars και hypercars, με την Koenigsegg να τον αφήνει να καθίσει μέσα στο bucket της Agera S Hundra. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω, ο Νικόλας μας περιγράφει την επίσκεψή του και μας μεταφέρει το πως φάνηκε η φετινή έκθεση της Ελβετικής πόλης, μέσα από τα μάτια ενός αγοριού 12 ετών, ο οποίος ζει και αναπνέει με μια αγάπη: το αυτοκίνητο. Θα σε αφήσω να το απολαύσεις και να αναπολήσεις τα δικά σου παιδικά χρόνια ως junior petrolhead.

Όπως θα φαντάζεστε πιστεύω, ο 12χρονος είμαι εγώ και το θέμα είναι: πώς φάνηκε στα μάτια μου η έκθεση Γενεύης!

Η ιστορία ξεκινά με ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα! Το όνειρο μου και του πατέρα μου να επισκεφτούμε την έκθεση πραγματοποιείται!

Σίγουρα θα μπορούσα να πω πολλά για την Ελβετία, και τις 5 μέρες που κάθισα εκεί αλλά πιστεύω ότι δεν έχει νόημα. Η μέρα που πήγαμε στην έκθεση εγώ και ο πατέρας μου λοιπόν ήταν η 7η Μαρτίου.

Μέναμε στο σπίτι ενός φίλου μας σε ένα χωριό έξω από την Ζυρίχη. Θα πηγαίναμε με τρένο στην Γενεύη. Θυμάμαι ότι φύγαμε στις 8 και 2’ το πρωί. Θα πηγαίναμε στον σταθμό με αυτοκίνητο… και τι αυτοκίνητο!! BMW M5!!! Ολοκαίνουργια!!! Βέβαια εγώ εκείνη την στιγμή νύσταζα πολύ και απλά ήθελα ένα κάθισμα για να ξεκουραστώ και έτσι δεν συνειδητοποιούσα σε τι αυτοκίνητο έμπαινα…

Έπειτα από περίπου μισή ώρα δρόμο με το αμάξι φτάσαμε στον σταθμό ώρα 8 και 42’ και φύγαμε με το τρένο ώρα 9 ακριβώς. Δεν θα πω άλλα γιατί δεν υπάρχει τίποτε ενδιαφέρον και θα μεταφερθώ απευθείας στην έκθεση.

Φτάνοντας λοιπόν στο σταθμό του τρένου και μετά από λίγο στο αεροδρόμιο. Εκεί συναντούσαμε πινακίδες που έλεγαν από εκεί το Palexpo της Γενεύης! Περπατώντας βγήκαμε σε έναν εξωτερικό δρόμο με διάφορα επαγγελματικά αμάξια παρκαρισμένα. Τίποτα το σπουδαίο! Φαινόντουσαν αμάξια των τεχνικών, που όσο ασήμαντοι φάνταζαν μέσα στην έκθεση τόσο σημαντικοί ήταν στην πραγματικότητα! Ένα μεγάλο κτίριο ήταν δίπλα μου καθώς περπατούσα… Ήξερα φυσικά ότι εκεί μέσα βρισκόταν η έκθεση, αλλά σίγουρα δεν ήξερα ακόμα τα μυστικά που έκρυβε!!!

Ξαφνικά ο δρόμος τελείωσε… μια πόρτα φάνηκε μπροστά μας! Πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα που φυσικά ανάμεσα τους ξεχώριζε μια Bentley Mulsanne! Μπήκαμε στην πόρτα και είχαμε όμως άλλη μια σκάλα να ανέβουμε… ευτυχώς ήταν κυλιόμενη…

Όταν λοιπόν και η σκάλα τελείωσε μπροστά στα μάτια μου απλωνόταν η έκθεση της Γενεύης!!

Πραγματικά ήταν όπως μου την είχαν περιγράψει… μια τεράστια έκθεση με κάθε λογής αυτοκίνητα!

Geneva 2013 (8)

Το πρώτο αυτοκίνητο που είδα όταν μπήκα στην έκθεση ήταν το Spyker B6, ένα από τα αυτοκίνητα που πολύ ήθελα να δω… Υπήρχαν πάρα πολλά αυτοκίνητα να δούμε εκεί! Εγώ μόλις μπήκα άρχισα να τρέχω σαν 2 χρονών παιδάκι πάνω κάτω, να προλάβω να δω όλα τα αυτοκίνητα…

Μαζί μας είχε έρθει κι ένας φίλος μας, αυτός που μας φιλοξενούσε… Εκείνος είχε έρθει στην έκθεση με σκοπό να δει τα αυτοκίνητα που στο μέλλον θα του άρεσε να αγοράσει, όπως: Audi RS7, Jaguar F-type, Porsche Panamera, Maserati Quattroporte κ.α.

Εγώ μπήκα σε λίγα αυτοκίνητα αλλά είδα πάρα πολλά. Από τα ακριβά που μπήκα ήταν: η Quattroporte, η Flying Spur, η Panamera, το RS7 και καλύτερη από όλα η Αgera S Hundra. Στην Agera μπήκα στο τέλος καθώς φεύγαμε περάσαμε μια βόλτα από το περίπτερο της Koenigsegg και εγώ με δικιά μου πρωτοβουλία μπήκα στο αμάξι. Βέβαια ο πωλητής δεν μου είπε τίποτα, οπότε κανένα πρόβλημα!

Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν στην έκθεση του 2013! Δεν ανέφερα βέβαια πολύ σημαντικά αυτοκίνητα όπως: την Laferrari, P1, Veneno, F1, Veyron και πολλά άλλα, αλλά θα πιάσει πάρα πολλές σελίδες για να σας τα εξιστορήσω. Όμως όπως λένε και τα παιδιά εδώ ήταν πάρα πολύ όμορφα και διαφορετικά!

Geneva 2013 (18)

Να και κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα μαζί με του βοήθεια ενός φίλου που δεν με πρόδωσε παρά την χαμηλή μπαταρία που είχε καθ΄όλη την διάρκεια της έκθεσης! Του xperia x8 του πατέρα μου!

Μην νομίζετε ότι είναι μόνο αυτές αλλά έπρεπε να κάνω μια διαλογή!

Για μετά δεν θα πω τίποτα, δεν πιστεύω να έχει ενδιαφέρον…

Συμπέρασμα λοιπόν: ότι τα όνειρα πρέπει να πραγματοποιούνται, αλλά ακόμα κι αν πραγματοποιηθούν παραμένουν πάντα όνειρα!!!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Pininfarina Enigma GT με V6 κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο Pininfarina Enigma GT έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με την εταιρία μας δείχνει το πως θα μοιάζουν...

Νέο MG3

Το νέο MG3 παρουσίασε σήμερα η εταιρία. Όντας το πρώτο πλήρως υβριδικό μοντέλο της MG, το αυτοκίνητο συνδυάζει έναν 1.500άρη κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί...
Autoblog.gr