Βίντεο: Ένα Audi S3 παίζει με ένα BMW i8 με 230 χλμ/ώρα στην Autobahn

Σχετικά άρθρα

s3 i8

Οι φίλοι μας από το Ολλανδικό Autoblog είχαν στα χέρια τους ένα νέο Audi S3 με τα 300 άλογα και ενώ βρισκόταν πάνω στην Autobahn ξαφνικά μπροστά τους βλέπουν ένα μουλάρι BMW i8.

Φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία και έτσι θέλησαν να δουν το κατά πόσο το S3 μπορεί να σταθεί δίπλα στο υβριδικό βαυαρικό supercar του οποίου τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Όπως θα δεις στο video, το i8 μπορεί και κινηθεί με περίσσεια άνεση με ταχύτητες μεγαλύτερες των 230+ χλμ/ώρα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το 2014 με τιμή κοντά στις 150.000 ευρώ. Ο 3-κυλινδρος βενζινοκινητήρας της έκδοσης παραγωγής του BMW i8, θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της BMW στη πόλη  Hams Hall, κοντά στο Birmingham της Αγγλίας.

Το πρώτο plug-in υβριδικό supercar των Βαβαρών θα συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστά άξονα απόδοσης 96kW (131 ίππων) με 250 Nm ροπής και έναν turbo 1.500αρη τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης στον πίσω άξονα απόδοσης 220 ίππων με 300 Nm ροπής, με την συνολική απόδοση να ανέρχεται κοντά στα 353 άλογα με 550 Nm ροπής. Οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα νέο 4-τάχυτο κιβώτιο το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να μεγιστοποιούνται οι επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία 35 χλμ αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα, θα καταναλώνει μόλις 2,7 λίτρα/100 χλμ, θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτ. με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1.450 κιλά, 30 λιγότερα σε σχέση με το πρωτότυπο και θα εκπέμπει 66 γρ/χλμ CO2. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας με στόχο τις 10.000 μονάδες ετησίως.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...