Νέος turbo τρικύλινδρος 1.500αρης κινητήρας της BMW με έως και 224 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η BMW ανακοίνωσε τον νέο TwinTurbo turbo τρικύλινδρο κινητήρα ο οποίος θα τοποθετηθεί στα μοντέλα της από το 2013. Διαθέτει άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό σύστημα Valvetronic στις εκδόσεις βενζίνης.

Οι βενζινοκινητήρες και οι πετρελαιοκινητήρες της οικογενείας διαθέτουν πολλά κοινά μέρη (60% κοινά ανταλλακτικά και 40% κοινή δομή) με την BMW να δηλώνει ότι οι κινητήρες αυτοί συμβάλουν σημαντικά στη μείωση της ανάπτυξης και του κόστους παραγωγής.

Ο κάθε κύλινδρος είναι χωρητικότητας 500 κ. εκ. και έχουν σχεδιαστεί ώστε να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία και υψηλή απόλαυση. Διαθέτουν συστήματα που μειώνουν τους κραδασμούς με την BMW να υπόσχεται μια “εξαιρετικά άνετη οδήγηση”.

Οι βενζινοκινητήρες θα αποδίδουν από 122 και θα φτάνει έως τα 224 άλογα με 180 έως 240 Nm ροπής, ενώ οι πετρελαιοκινητήρες θα αποδίδουν από 82 έως 184 άλογα με 225 έως 330 Nm ροπής. Οι κινητήρες θα τοποθετηθούν τόσο στη νέα γενιά των Mini, στο BMW i8, στην 1-Series GT, νέα Σειρά 1 και ίσως και στην Σειρά 3. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: BMW]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...