Η Κίνα απαγορεύει τις στρατιωτικές πινακίδες στα πολυτελή αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

china plates

Το να οδηγείς ένα αυτοκίνητο με στρατιωτικές πινακίδες στη Κίνα σου παρέχει πολλά προνόμια που όλοι θα ήθελαν να τα έχουν. Για παράδειγμα μπορείς να οδηγήσεις ελεύθερα στους δρόμους χωρίς να υπολογίζεις τον Κ.Ο.Κ, να γεμίζεις δωρεάν καύσιμα, αλλά και να βάλεις σειρήνα και φώτα ασφαλείας. Ακούγονται ελκυστικά όλα αυτά, και έτσι κάποιοι πουλούν μεταχειρισμένες ή πλαστές τέτοιες πινακίδες, κάνοντάς τες, ιδιαίτερα δημοφιλής κυρίως στους πλούσιους Κινέζους που έχουν πολυτελή αυτοκίνητα. Όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν, αφού ο πρόεδρος της Κίνας, και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, Xi Jinping, θέλει να καταπολεμήσει τη διαφθορά στη χώρα του.

Με ένα νέο σύστημα πινακίδων το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από τη περασμένη εβδομάδα, σχεδιάζει να διατηρήσει τη κοινωνική ειρήνη, τη σταθερότητα και τη φήμη του στρατού. Έτσι όλα τα αυτοκίνητα με κυβισμό μεγαλύτερο των 3,0-λίτρων και με τιμή μεγαλύτερη των €55.000 απαγορεύεται να διαθέτουν στρατιωτικές πινακίδες.

Η απαγόρευση αφορά τα αυτοκίνητα των Audi, Cadillac, BMW, Mercedes-Benz, Jaguar, Land Rover, Lincoln αλλά του Volkswagen Phaeton. Ακόμη και αν κάποιος παρακάμψει το νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων, ο στρατός έχει ενεργοποιήσει μια τεχνολογία στα διόδια, η οποία θα πιάνει του χρήστες πλαστών πινακίδων. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί αν και τι είδους τιμωρία θα έχουν όσοι συλληφθούν με πλαστές πινακίδες.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...