Πολιτικοί πιέζουν για όρια ταχύτητας στην Autobahn

Σχετικά άρθρα

bmw-m5-crash-in-autobahn-5

Autobahn, ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος της Ευρώπης, ο οποίος σε μερικά του σημεία δεν έχει όρια ταχύτητας. Αυτό μπορεί να αλλάξει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, αφού Γερμανοί πολιτικοί ανακοίνωσαν πως θέλουν να θεσπίσουν υποχρεωτικό όριο ταχύτητας σε όλο το μήκος του, τα 120 χλμ/ώρα.

Το Γερμανικό Κόμμα των Πρασίνων, πιέζει για τη θέσπιση ορίων ταχύτητας εδώ και χρόνια, με τον ηγέτη του κόμματος SPD, Sigmar Gabriel, να ανακοινώνει και αυτός πλέον τη στήριξη τους κόμματός του, στη πρόταση των Πρασίνων, για όριο ταχύτητας 120 χλμ/ώρα. Ο Gabriel επικαλείται στατιστικά τα οποία δείχνουν χαμηλότερα ποσοστά ατυχημάτων σε εκείνα τα τμήματα της Autobahn, τα οποία έχουν όριο ταχύτητας. Έτσι θεωρεί πως τα όρια ταχύτητας σε όλο το μήκος της, θα μειώσουν τα ατυχήματα.

Παρά τις υποδείξεις του Gabriel, ο οργανισμός ADAC, επισημαίνει ότι μόνο το 11% των σοβαρών ατυχημάτων στη Γερμανία το 2012, σημειώθηκε στην Autobahn, ενώ το 60% των θανατηφόρων ατυχημάτων συνέβησαν στους άλλους δρόμους της χώρας, και όχι στην Autobahn.

Μένει να δούμε αν θα περάσει η πρόταση αυτή των πολιτικών των δύο κομμάτων, η οποία θα εξαρτηθεί αν κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Γερμανία το φθινόπωρο.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...