Το Infiniti Q30 θα διαθέτει ρυθμιζόμενο σύστημα ύψους της ανάρτησης

Σχετικά άρθρα

infiniti-etherea-concept-4

Η Infiniti ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο της entry-level αυτοκίνητο της, το οποίο θα είναι έκδοση παραγωγής του Etherea concept. Το όνομα αυτού Q30 και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2015 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sunderland της Nissan στην Αγγλία, στο ίδιο που θα κατασκευάζεται και το νέο hatchback της Nissan που θα τεθεί απέναντι από τη κατηγορία του VW Golf. Η Ιαπωνική εταιρία θα επενδύσει 250 εκατ. λίρες (307 εκατ. ευρώ) στο εργοστάσιο έτσι ώστε να μπορεί να κατασκευάζει το νέο αυτοκίνητο, ενώ θα προσθέσει επιπλέον 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Αγγλία, 280 εκ των οποίων θα καλύψουν τις ανάγκες του εργοστασίου.

Το αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί κάτω από το Q50 και θα διαθέτει και ένα ρυθμιζόμενο σύστημα ύψους της ανάρτησης τριών δρόμων, το οποίο θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να διαθέτει και crossover χαρακτηριστικά. Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για το σύστημα αυτό, με τον αντιπρόεδρο της Nissan, Andy Palmer, να δηλώνει στο Βρετανικό Autocar πως το μοντέλο θα είναι κάτι ανάμεσα από τα Audi A3 και Q3.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω στη MFA πλατφόρμα της Mercedes, την ίδια που χρησιμοποιούν τα νέα A-Class και B-Class. Το μοντέλο θα φορά μια γκάμα τετρακύλνδρων και εξακύλιδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου της Mercedes ενώ είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν ηλεκτρικές αλλά και υβριδικές εκδόσεις. Το μοντέλο θα πωλείται παγκοσμίως με την Infiniti να αναμένει να πουλά 50.000 με 60.000 ετησίως.

Infiniti Etherea Concept

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Infiniti QX80

Η Infiniti παρουσιάζει το νέο QX80, με το μεγάλο SUV να αντλεί στοιχεία από το QX Monograph concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Κίνηση...

Η teasάρει το Infiniti Vision QE Concept

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα 2 teasers φωτογραφίες του Vision QE Concept, του πρωτότυπου που θα βασίζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Πρόκειται...