Spy Photos: Το νέο hatchback της Nissan

Σχετικά άρθρα

Αυτές είναι οι πρώτες spy φωτογραφίες του νέου hatchback της C-Segment κατηγορίας που ετοιμάζει η Nissan. Θα βγει στην αγορά το 2014 και θα τεθεί απέναντι από τα VW Golf, Ford Focus, Opel Astra καθώς και από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Με πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής προιοντικού σχεδιασμού της Nissan, Andy Palmer, μιλώντας στο Βρετανικό Autocar, δήλωσε ότι η Nissan πήρε την απόφαση αυτή πριν από 18 μήνες και αυτό βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2014.

Σχεδιαστικά θα εμπνευστεί από την επόμενη γενιά του Qashqai αλλά και από το Ιnvitation Concept και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στο Sunderland της Αγγλίας. Η Nissan θα επενδύσει £127 εκατ. (€153.5 εκατ.) με την ετήσια παραγωγή να ανέρχεται στις 80.000 πωλήσεις. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα πρώτα αυτοκίνητα θα βγούνε στην αγορά το 2014. Δεν θα ονομαστεί Almera, και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Juke και στο Qashqai.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου της Renault-Nissan όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο νέος 1.600αρης πετρελαιοκινητήρας 130 ίππων της Renault. Αργότερα θα υπάρξει και Nismo έκδοση η οποία θα τεθεί απέναντι από το Golf GTI. Πιθανότατα να φορά έναν turbo 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 200 ίππων, ενώ για αυτούς που θέλουν κάτι πιο δυνατό, θα υπάρχει και έκδοση RS με 230 άλογα.

[Πηγή: AutoExpress | Thanks for the tip, Κώστα]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...