Η παραγωγή του Detroit Electric SP:01 καθυστερεί για τουλάχιστον ένα μήνα

Σχετικά άρθρα

de_022

H Detroit Electric ανακοίνωσε τη καθυστέρηση της παραγωγής του πρώτου της αυτοκινήτου, SP:01, κατά τουλάχιστον ένα μήνα.

Ο CEO της Detroit Electric North America, Don Graunstadt, δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την ενοικίαση χώρου στις εγκαταστάσεις στο Michigan, του Plymouth Township. Παρά τα προβλήματα ο Graunstadt είπε ότι η εταιρεία του “κινείται προς τα εμπρός» και ελπίζει να αρχίσει την παραγωγή το Σεπτέμβριο.

Το SP:01 έχει δεχτεί ήδη 35 παραγγελίες και φορά έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, απόδοσης 150 kW (204 ίππων) με 225 Nm ροπής. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από carbon και στιλιστικά δανείζεται αρκετά στοιχεία από την Exige.

de_030

H εταιρία το περιγράφει ως το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 249 χλμ/ώρα. Ζυγίζει 1.067 κιλά με τον ηλεκτροκινητήρα να συνδυάζεται είτε με ένα 2-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο είτε με ένα 4-τάχυτο μηχανικό. Οι μπαταρίες που τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα, είναι χωρητικότητας 37 kWh, φορτίζουν πλήρως μέσα σε 4,3 ώρες με χρήση απλής οικιακής πρίζας, και δίνουν αυτονομία 306 χλμ στο SP:01.

Τα φρένα του αποτελούνται από δίσκους της AP μπροστά και της Brembo πίσω, φορά ζάντες 16″ μπροστά και 17″ πίσω, με ελαστικά διαστάσεων 175/55 και 225/45 αντίστοιχα. Διαθέτει ABS, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ενώ εξοπλίζεται και με ένα αμφίδρομο σύστημα φόρτισης/εκφόρτισης το οποίο μετατρέπει το SP:01 σε μια κινητή μονάδα ενέργειας, με τον ιδιοκτήτη να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου ως γεννήτρια ώστε να τροφοδοτήσει το σπίτι του με ρεύμα.

[Πηγή: The Detroit News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα