Δεν βλέπει νίκη στο Silverstone ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Η Mercedes έχει πετύχει την πρώτη της νίκη για φέτος, πριν από δύο αγώνες, στο Μονακό, με τον Nico Rosberg, αλλά και ο Lewis Hamilton θέλει, προφανώς, ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί τού βάθρου με τη νέα του ομάδα, η οποία είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Το θέμα για τους Γερμανούς είναι η διαχείριση των ελαστικών, με την ταχύτητα της W04 στον έναν γύρο να είναι εξαιρετική, κάτι που έχει δώσει 4 συνεχόμενες pole positions.

Ο Hamilton ανέβηκε στο βάθρο στο Μόντρεαλ, χάνοντας τη δεύτερη θέση στους τελευταίους γύρους, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει τον Sebastian Vettel, που έφτασε με άνεση στη νίκη. Ο Βρετανός λέει πως ούτε στο Silverstone βλέπει να νικά, λόγω του εξαιρετικού αγωνιστικού ρυθμού που έχουν η Red Bull και η Ferrari.

Δεν σκέφτομαι την πιθανότητα να κερδίσω στο Silverstone. Όχι όταν έχω δει τον ρυθμό της Ferrari και της Red Bull: είναι πάρα πολύ γρήγορες. Ο Sebastian απομακρύνονταν με ρυθμό ενός δευτερολέπτου στον γύρο. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε ένα δευτερόλεπτο μέχρι τον επόμενο αγώνα, αλλά μπορούμε να το κάνουμε μέχρι το τέλος.

Νομίζω ότι το Silverstone θα είναι μια πραγματική πρόκληση για ‘μάς. Η φθορά των ελαστικών θα είναι μια πραγματική πρόκληση για ‘μάς εκεί. Υπάρχουν πολλές γρήγορες στροφές, έτσι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να φθαρούν τα ελαστικά. Η νίκη μου εκεί, το 2008, δεν είναι ίδια με καμιά άλλη εμπειρία που είχα.

Έχω πει στα παιδιά ότι πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά. Έχουμε ένα αυτοκίνητο που είναι εξαιρετικό στις κατατακτήριες, κι έχει εξαιρετική αίσθηση στον αγώνα τώρα. Αλλά, πρέπει να κάνουμε ακόμα ένα μεγάλο βήμα. Υπάρχουν κάποια πράγματα στ’ άλλα αυτοκίνητο που δεν τα έχουμε εμείς. Πράγματα που υπάρχουν στη Ferrari και τη Red Bull, και λέω: “Γιατί δε θα έχουμε εμείς αυτά;” Και θα πουν: “Θα τα δοκιμάσουμε σε 3 βδομάδες.” Και θα πω: “Γιατί δεν τα δοκιμάσαμε τώρα;” Πάντα προσπαθώ να πιέζω τα παιδιά.

Ο πρώην οδηγός της McLaren μίλησε και για την παλιά του ομάδα, λέγοντας πως πιστεύει ότι θ’ ανακάμψει γιατί παραμένει μια μεγάλη ομάδα.

Η McLaren είναι μια φανταστική ομάδα, και είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει. Έχουν έναν εξαιρετικό αρχηγό, και είμαι βέβαιος πως δουλεύουν όσο πιο σκληρά μπορούν. Είχαν κάποια αποτελέσματα εκεί που με νίκησαν. Ήταν μόνο σ’ έναν αγώνα (Ισπανία).

[Πηγή: Guardian]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...