Boullier: Μπορούμε να παλέψουμε ξανά με τους πρώτους

Σχετικά άρθρα

2013 Canadian Grand Prix - Sunday

Το φετινό ξεκίνημα της Lotus ήταν εξαιρετικό, με τον Kimi Raikkonen να είναι αυτός που πήρε με άνεση την πρώτη νίκη τής σεζόν. Η βρετανική ομάδα είχε πολύ καλή συνέχεια, με 3 συνεχόμενες δεύτερες θέσεις του Raikkonen, σε Κίνα, Μπαχρέιν και Ισπανία, αλλά, εδώ και δύο αγώνες, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά: στο Μονακό, μόλις ένας βαθμός πήγε στο Enstone, ύστερα από την επαφή τού “Iceman” με τον Sergio Perez, αλλά και λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας· στον Καναδά, η E21 δεν είχε τις σωστές ρυθμίσεις, και το αποτέλεσμα ήταν έλλειψη ρυθμού, κάτι που οδήγησε σε βαθμολογική συγκομιδή μόλις 2 βαθμών.

Ωστόσο, ο Eric Boullier, Πρόεδρος της Lotus, πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί ακόμα ν’ ανταγωνιστεί τους οδηγούς για τις πρώτες θέσεις, διότι γνωρίζει ότι η E21 είναι ένα αυτοκίνητο που έχει αρκετή ταχύτητα.

Έχουμε χάσει θέσεις, γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, για να κρατήσουμε τον ρυθμό, καθώς το μονοθέσιο είναι ανταγωνιστικό και δεν υπάρχει κανένας λόγους για να μην μπορέσουμε να επιστρέψουμε και να παλέψουμε για βάθρα.

Δεν είχαμε τυχαία 5 βάθρα στην έναρξη της σεζόν. Είναι επειδή το πακέτο μας είναι ανταγωνιστικό: μπορεί να έχουμε δυσκολευτεί μερικές φορές σε κάποιες πίστες, αλλά το ξέρουμε και πρέπει να δουλέψουμε για να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά φέτος σε πίστες χαμηλής ενέργειας.

Πρέπει να σημειώσουμε κι άλλη πρόοδο: έχουμε κάποιες αναβαθμίσεις για το Silverstone, συνεπώς θα πρέπει να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τη διαφορά από τους πρώτους.

Η Lotus, σίγουρα, προτιμά πίστες με αυξημένη θερμοκρασία και μεγάλη φθορά στα ελαστικά, γιατί η E21 είναι ένα εξαιρετικό μονοθέσιο στη διαχείριση ελαστικών, και μ’ αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο ν’ ανταγωνιστεί τους πρώτους συνδυασμούς.


[Πηγή: Sky Sports | Photo Copyright: Andrew Ferraro/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr