Η Mercedes αποδέχεται την ποινή τού Δικαστηρίου

Σχετικά άρθρα

Mercedes AMG

Φθηνά τη γλίτωσε η Mercedes για τις δοκιμές που έκανε με την Pirelli, καθώς το Διεθνές Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την τιμωρία τής γερμανικής ομάδας, που είναι επίπληξη και απαγόρευση από το τεστ των νέων οδηγών. Η ομάδα τού Brackley θα μπορούσε να πληρώσει τα δεδομένα που πήρε πολύ πιο ακριβά, με χρηματικό πρόστιμο, ακόμα και με αφαίρεση βαθμών, αλλά το κόστος θα είναι μικρό, τελικά.

Η Mercedes ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει και αποδέχεται την τιμωρία που της έχει επιβληθεί, εννοώντας πως δε θα κάνει έφεση, ενώ δηλώνει δικαιωμένη μετά την τιμωρία αυτή.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου επιβεβαίωσε πως η ομάδα ενήργησε πιστά στους κανονισμούς όσον αφορά τις δοκιμές με τα ελαστικά τής Pirelli και ποτέ δεν είχε πρόθεση να αποκτήσει κάποιο αθλητικό πλεονέκτημα με αθέμιτο τρόπο και δεν είχε κανέναν λόγο να πιστεύει ότι δεν είχε δοθεί η έγκριση για τις δοκιμές με την Pirelli. Η Mercedes δέχεται τις ποινές επίπληξης και απαγόρευσης από τις δοκιμές νέων οδηγών που αποφάσισε το δικαστήριο.

Η Mercedes θα ήθελε να επαναλάβει ξανά την πίστη της στις κατάλληλες διαδικασίες και επαινεί τη FIA για την αρχή ενός ανεξάρτητου πειθαρχικού οργάνου. Η ομάδα θα ήθελε, επιπλέον, να ευχαριστήσει το Διεθνές Δικαστήριο και τον Πρόεδρό του, για τη δίκαιη δίκη που είχαμε χθες. Προς το συμφέρον του αθλήματος, η ομάδα δεν προτίθεται να κάνει χρήση του δικαιώματος να προσφύγει κατά της απόφασης.

Η Mercedes προσβλέπει στη συνεργασία με τη FIA και τους συναδέλφους-ανταγωνιστές, για να δημιουργήσουμε μια πιο αυστηρή διαδικασία για τις δοκιμές στο μέλλον, κυρίως για να υποστηρίξουμε τον προμηθευτή ελαστικών. Τώρα, θέλουμε να φέρουμε τέλος σ’ αυτό και να επικεντρωθούμε στα επερχόμενα Βρετανικό και Γερμανικό Grands Prix, δύο πολύ σημαντικοί αγώνες εντός έδρας για την ομάδα.

[Πηγή: Mercedes AMG]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...