Video: Δοκιμάζοντας το Giugiaro Parcour Concept

Σχετικά άρθρα

Italdesign Giugiaro Parcour Concept

Στην έκθεση της Γενεύης ο οίκος Italdesign, θέλοντας να γιορτάσει τα 45 χρόνια στον χώρο παρουσίασε τα Parcour και Parcour Roadster Concept. Αυτό που ξεχώριζε στα αυτοκίνητα ήταν πως η απόσταση από το έδαφος μπορεί να αυξομειωθεί από 210 έως 330 mm, κάνοντας το την μια να έχει SUV εμφάνιση και την άλλη, εμφάνιση ενός σπορ αυτοκινήτου. Κάτι αντίστοιχο με την ανάρτηση του Korres Project 4.

Αν θεωρείς πως το πρωτότυπο απέχει έτη από το να περάσει στη παραγωγή, τότε όπως θα δεις στο video, το πρωτότυπο είναι πολύ πιο κοντά στο να περάσει στη παραγωγή, απ΄ότι αρχικά υπολόγιζε κανείς.

Μηχανικά εξοπλίζεται με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα της Lamborghini απόδοσης 550 ίππων. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροφούς μέσω ενός 7-τάχυτο αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα.

Έχει μήκος 4,53 μέτρα και ζυγίζει 1.550 κιλά. Πατά πάνω σε ζάντες 22″ με τις carbon πόρτες του να ανοίγουν προς τα πάνω και μέσα. Αντί για πλαϊνούς καθρέπτες υπάρχουν κάμερες, με το εσωτερικό του να είναι λιτό και να διαθέτει έναν διακόπτη μέσω του οποίου ο οδηγός αλλάζει τα τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Off-Road, Ice και Sport).

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...