€70.000.000 ευρώ θα επενδύσει η Βραζιλία για τις αλλαγές στο Interlagos

Σχετικά άρθρα

F1 Interlagos

Αποφασισμένο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι η Βραζιλία, προκειμένου να συνεχίσει να βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula 1. Ο Bernie Ecclestone έχει προειδοποιήσει ότι το Interlagos πρέπει να κάνει αλλαγές, αν θέλει να φιλοξενεί τα μονοθέσια της Formula 1.

Ξέρουμε ότι η πίστα είναι κοντά σε συμφωνία για επέκταση συμβολαίου μέχρι και το 2020, και τώρα μαθαίνουμε ότι οι αλλαγές θα κοστίσουν €70.000.000! Το κτίριο που βρίσκονται τα pits θα γκρεμιστεί, και θα χτιστεί νέο, μεταξύ των στροφών 3 και 4, και θα περιλαμβάνει νέο βάθρο, δωμάτια για τους VIP, κέντρο ελέγχου για τον αγώνα και νέο media center.

Μια πολύ σημαντική θα είναι και αυτή στη χάραξη: η ευθεία εκκίνησης τερματισμού θα είναι μετά από το κλασικό “Senna S”, δηλαδή το τωρινό πρώτο chicane, με τη συγκεκριμένη ευθεία να επιμηκύνεται, και τις δύο πρώτες στροφές να είναι γύρω από τη μικρή λίμνη σ’ εκείνο το σημείο. Στη συνέχεια, θα υπάρχει ένωση με την τωρινή διαδρομή, στη σημερινή στροφή 5.

interlagos1

Η νέα πίστα αναμένεται να είναι πανέτοιμη εντός τού 2014, δηλαδή θα φιλοξενήσει το Grand Prix εκείνης τής σεζόν. Το κόστος θα πληρωθεί από το Υπουργείο Τουρισμού, παρόλο που η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι και η καλύτερη, αλλά οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης ξέρουν ότι θα έχουν έσοδα της τάξης των €75.000.000 ετησίως!

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα