Η Lada θέλει να κάνει ότι έκανε η Kia στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της

Σχετικά άρθρα

lada-x-ray-concept-7

Η Kia τα τελευταία χρόνια, από τότε που ανέλαβε ο Peter Schreyer τα ηνία του σχεδιαστικού της τμήματος έχει γνωρίσει μεγάλη αύξηση τόσο στις πωλήσεις όσο και στη θετική απήχηση του κόσμου, αφού ο Γερμανός σχεδιαστής έχει αναγεννήσει τα κορεατικά αυτοκίνητα.

Ακριβώς το ίδιο θέλει να κάνει και ο Steve Mattin, ο αρχισχεδιαστής της AvtoVAZ Lada, αφού έχει βάλει ως στόχο να αλλάξει την άποψη του κόσμου σχετικά με τα μοντέλα της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας. O 48-χρονος μιλώντας στο Autonews, δήλωσε πως η Lada έχει ετοιμάσει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα, η οποία παρουσιάστηκε με το X Ray Concept.

Ο Mattin, προτού αναλάβει τα ηνία του σχεδιαστικού τμήματος της Lada το 2011, είχε εργαστεί στη Mercedes-Benz και στη Volvo, όπου από το 2005 έως το 2009 ήταν ο επικεφαλής σχεδιασμού της σουηδικής εταιρίας. Στόχος του είναι να δώσει στα μοντέλα της Lada μια νέα πιο ποθητή εμφάνιση, με τα πρώτα νέα μοντέλα της εταιρίας που θα έχουν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία του Βρετανού, να βγαίνουν στην αγορά το 2016.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Lada Niva αποκτά ABS και ESP

Παρά το γεγονός πως το Lada Niva κυκλοφορεί από το 1977, το ρώσικo μοντέλο αρνείται να "πεθάνει" και η εταιρία ανακοίνωσε την MY2024 έκδοση...

Η Lada παρουσίασε το X-Cross 5, ένα rebadged μοντέλο της κινέζικης FAW

Η Renault διέκοψε τις σχέσεις της με τη Lada εξαιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται στην...