Ξεχασμένο Πρωτότυπο: Peugeot Quasar Concept

Σχετικά άρθρα

Peugeot Quasar Concept (1)

Εκτός από το Proxima και το Oxia, η Peugeot είχε δημιουργήσει ακόμη ένα απίστευτο πρωτότυπο τη δεκαετία του 1980. Ο λόγος για το Quasar, το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 1984 και είχε σχεδίαση, εμπνευσμένη από τα διαστημόπλοια της τότε επιστημονικής φαντασίας.

Το φουτουριστικό σπορ πρωτότυπο σχεδιάστηκε από το σχεδιαστικό κέντρο της Peugeot στο La Garenne ως μια καθαρή σχεδιαστική μελέτη και ποτέ δεν υπήρξαν σχέδια για να περάσει στη παραγωγή.

Peugeot Quasar Concept (9)

Είναι διθέσιο και στο κόκκινο εσωτερικό του ξεχωρίζουν οι μεγάλες ψηφιακές οθόνες του. Το σασί του προέρχεται από το Peugeot 205 Turbo 16 και μηχανικά φορά έναν 1.600αρη τετρακύλινδρο twin-turbo 16-βάλβιδο κινητήρα απόδοσης 600 ίππων με 490 Nm ροπής.

Peugeot Quasar Concept (3)

Η κίνηση μεταφερόταν σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 5-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ διέθετε και traction control. Η ανάρτηση του αποτελείται από διπλά ψαλίδια, παρόμοιας υλοποίησης με τις αναρτήσεις των τότε μονοθεσίων της Formula 1, και όπως και το Oxia, έτσι και αυτό διέθετε πολλά ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, όπως σύστημα πλοήγησης, οθόνη ειδοποιήσεων, σύστημα οδήγησης στο σκοτάδι και ηχοσύστημα προερχόμενο από την Clarion.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...