ford fiesta woman car of the year (2)

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του πέμπτου διαγωνισμού “Women World Car Design of the Year – Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τη Γυναίκα, με Ford Fiesta 1.0 EcoBoost να είναι ο φετινός νικητής. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στο Λονδίνο τον Οκτώβριο και αναλυτικά οι νικητές από κάθε κατηγορία είναι οι εξής:

[one_third]

Women World Car of the Year 2013

 1. Ford Fiesta 1.0l Eco-Boost
 2. Mazda CX5
 3. Range Rover

[/one_third][one_third]

Πολυτελές αυτοκίνητο

 1. Range Rover
 2. Mercedes Benz SL550
 3. BMW 6 Series

[/one_third][one_third_last]

Σπορ

 1. Porsche Boxster S
 2. Audi RS5
 3. Toyota 86/Subaru BRZ

[/one_third_last]

[one_third]

Οικονομικό

 1. Ford Fiesta 1.0l Eco-Boost
 2. Kia Forte
 3. Toyota Prius

[/one_third][one_third]

Οικογενειακό

 1. Audi Allroad
 2. Volkswagen Golf
 3. BMW 3 Series

[/one_third][one_third_last]

SUV

 1. Mazda CX-5
 2. Hyundai Sante Fe
 3. Nissan Pathfinder

[/one_third_last]

[Πηγή: Womens World Coty, Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Οι Γυναίκες Δημοσιογράφοι του Αυτοκινητιστικού Τύπου Ψήφισαν το Ford Fiesta 1.0 EcoBoost ως Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, Τίτλο που Παράλληλα Διεκδικούσαν οι Range Rover, Porsche και Audi

 • Το νέο Ford Fiesta 1.0 EcoBoost ονομάστηκε ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013 για τη Γυναίκα’
 • Μία γυναικεία επιτροπή δημοσιογράφων αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο έστεψε το νέο Fiesta νικητή, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή του έναντι των Porsche Boxster S, Audi Allroad και Range Rover σε sex appeal, ασφάλεια, value-for-money, πρακτικότητα για παιδιά και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ πολύ καλές κριτικές έλαβε και για τη ανώτερη ‘εμφάνιση και αίσθηση’ που αποπνέει
 • Το νέο Fiesta 1.0 EcoBoost κέρδισε επίσης τον τίτλο του Παγκόσμιου Οικονομικότερου Αυτοκινήτου της Χρονιάς  2013 από τη Γυναικεία Κριτική Επιτροπή
 • Το κομψό νέο Fiesta διαθέτει ένα τολμηρό, νέο εξωτερικό, εξαιρετική εργονομία και άνεση εσωτερικού, καθώς και Ford MyKey, SYNC και Active City Stop

ΚΟΛΩΝΙΑ, Γερμανία, 23 Ιουλίου, 2013 –Το νέο Ford Fiesta 1.0 EcoBoost αναδείχτηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013 Women’s World Car of the Year από Γυναικεία Κριτική Επιτροπή χάρη στην ανώτερη εμφάνιση και αίσθηση που αποπνέει και την κορυφαία απόδοση καυσίμου, στοιχεία που το κατέταξαν πρώτο σε μία λίστα φιναλίστ με ηχηρά ονόματα όπως Audi Allroad, Range Rover και Porsche Boxster S.

Το Νέο Fiesta ονομάστηκε επίσης Οικονομικότερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013  από το πάνελ των 18 εκπροσώπων του αυτοκινητιστικού τύπου γένους θηλυκού που απέδωσαν τα βραβεία με βάση την ασφάλεια, την άριστη σχέση κόστους/ απόδοσης (value-for-money), την αισθητική, τους αποθηκευτικούς χώρους, την πρακτικότητα για παιδιά, την ευκολία οδήγησης, το sex appeal και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το κομψό νέο Fiesta διαθέτει ένα τολμηρό, νέο εξωτερικό, εσωτερικό βελτιστοποιημένο με γνώμονα την εργονομία και την άνεση, και το Ford MyKey – μία τεχνολογική πρωτιά για τη βιομηχανία που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν την οδήγηση με γνώμονα την ασφάλεια και να περιορίζουν την έκθεση των νεαρών οδηγών σε κινδύνους πίσω από το τιμόνι.

Ο 1.0-litre EcoBoost engine της Ford – Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2013 και 2012 –αποδίδει 125 PS με εκπομπές 99 g/km CO2 αποτελώντας μέλος μιας κορυφαίας γκάμας κινητήριων συνόλων Fiesta με εκπομπές CO2 κάτω των 100 g/km.*

«Το νέο Fiesta έχει ανεβάσει τον πήχη στους τομείς εμφάνισης και συνδεσιμότητας και παράλληλα έχει γίνει πιο αποδοτικό και απολαυστικό στην οδήγηση» δήλωσε η Barb Samardzich, vice president Product Development, Ford Ευρώπης. «Προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες όλων των πελατών μας διασφαλίζουμε ότι αυτό το μικρό αυτοκίνητο με τη μεγάλη ιστορία έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον.»

Το νέο Fiesta βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια five-star safety rating από τον ανεξάρτητο θεσμό ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP και προσφέρει σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC with Emergency Assistance που συνδέει απευθείας τους επιβάτες του οχήματος με τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα. Το Active City Stop βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν συγκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα.

«Το Fiesta διαθέτει ανώτερη εμφάνιση και αίσθηση» δήλωσε η Victoria MacMillan Bell, μέλος της κριτικής επιτροπής από τη Βρετανία. «Σε συνδυασμό με τον πολυβραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost που πετυχαίνει πρωτοφανή κατανάλωση και καταπληκτικές επιδόσεις, αυτός ο εξαιρετικά κομψός ‘μίνι πύραυλος’ αναδεικνύεται νικητής σε όλες τις κατηγορίες με τυμπανοκρουσίες.»

«Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι το νέο Fiesta 1.0 EcoBoost μίλησε στην καρδιά των γυναικών εκπροσώπων του αυτοκινητιστικού τύπου από όλο τον κόσμο.» δήλωσε η επικεφαλής της κριτικής επιτροπής για το ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τη Γυναίκα’, Sandy Myhre από τη Νέα Ζηλανδία.

Τα βραβεία του πέμπτου διαγωνισμού ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τη Γυναίκα’ θα απονεμηθούν στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο.

* Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (EC) 715/200, μετά την τελευταία τροποποίηση. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν από αντίστοιχες τιμές σε άλλες περιοχές του κόσμου λόγω των διαφορετικών κύκλων οδήγησης και κανόνων που ισχύουν στις αγορές αυτές.

 

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company, ηγέτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα στο Dearborn, Mich., κατασκευάζει ή διανέμει αυτοκίνητα σε έξι ηπείρους. Έχοντας περίπου 175.000 εργαζόμενους και 65 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, οι αυτοκινητιστικές μάρκες της εταιρίας περιλαμβάνουν τις Ford και Lincoln. Η εταιρία παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Ford, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 47.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και περίπου 69.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών και μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων.  Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division για την υποστήριξη των πελατών και 24 εγκαταστάσεις παραγωγής (15 πλήρους κυριότητας ή συγχωνευμένων κοινοπραξιών και εννέα ή συγχωνευμένων επιχειρήσεων). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

[/learn_more]