Pirelli: Η βελτιωμένη εικόνα της Mercedes δεν οφείλεται στα νέα ελαστικά

Σχετικά άρθρα

Mercedes AMG

Η Mercedes κατέκτησε την τρίτη της φετινή νίκη στην Ουγγαρία, με τον συνδυασμό Hamilton-W04 να είναι εξαιρετικός στη διαχείριση των ελαστικών. Οι υψηλότατες θερμοκρασίες και το degradation ήταν, έως τώρα, η αχίλλειος πτέρνα της W04, κάτι που δεν είδαμε στο τελευταίο grand prix, στο οποίο η Pirelli έφερε νέα λάστιχα. Πολλοί ειδικοί απέδωσαν την αλλαγή της δυναμικότητας της Mercedes σε συνθήκες αγώνα, στα νέα ελαστικά, όμως ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Ιταλικής εταιρείας, Paul Hembery, έχει διαφορετική άποψη:

Ήταν όλα σχετικά με την θερμοκρασία που έμπαινε στο ελαστικό και όχι με το ελαστικό το ίδιο. Ήταν η θερμότητα που έμπαινε σε αυτό (από το οδόστρωμα). Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με το λάστιχο, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη ζέστη που πηγαίνει μέσα.

Προφανώς η Mercedes έχει εξαιρετικό ρυθμό και μόλις όλα έκαναν κλικ, επρόκειτο να είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα.

Μάλιστα, ο Hembery δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η εικόνα του Γερμανικού μονοθεσίου ήταν μη αναμενόμενα καλή:

Κοιτούσαμε τον αγώνα και περιμέναμε, σκεπτόμενοι πως σε κάποιο σημείο θα υπάρξει πρόβλημα (για την Mercedes), αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ! Ήταν μια έκπληξη για εμάς. Ήταν πολύ ζεστά για όλους, όλοι υπέφεραν.

Μέσα από το εξαιρετικό πρίσμα της Τρίτης, διαβάσαμε μεταξύ άλλων και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσει η Mercedes να διεκδικήσει την νίκη στους επόμενους αγώνες και γιατί όχι και κάποιον τίτλο. Ο Paul Hembery ρωτήθηκε και γι’ αυτό, αποφεύγοντας, όπως είναι λογικό, να απαντήσει ξεκάθαρα:

Στην Ουγγαρία λειτούργησε για αυτούς και θα δούμε πώς θα τα πάνε στο Spa. Εάν καταφέρουν να είναι συνεπείς και εφόσον κρατήσουν τον ρυθμό που μας έχουν δείξει, τότε θα είναι ένας σημαντικός ανταγωνιστής.

[Πηγή: Autosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...