Συνεχίζονται οι φήμες για οικονομικά προβλήματα στη Lotus…

Σχετικά άρθρα

2013 German Grand Prix - Saturday

Μόνο καλές δεν είναι οι συνθήκες στις οποίες αγωνίζεται η Lotus να κρατήσει τον Kimi Raikkonen στο Enstone και για το 2014. Πριν από έναν μήνα, η βρετανική ομάδα είχε παραδεχτεί ότι καθυστέρησε να πληρώσει τον Πρωταθλητή τού 2007, αλλά τα πράγματα μάλλον είναι χειρότερα απ’ ό,τι νομίζουμε, και τα οικονομικά προβλήματα μεγαλύτερα απ’ ό,τι φανταζόμαστε, κάτι που μπορεί να κρίνει την παραμονή τού “Iceman” στην ομάδα.

Σύμφωνα με φήμες, η Lotus βρίσκεται αντιμέτωπη με χρέος ύψους €120.000.000! Αν ισχύει αυτό, σημαίνει πως η βελτίωση της E21 δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα, διότι οι ομάδες έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες το σχεδιασμό των μονοθεσίων που θα έχουμε του χρόνου, και αυτό απαιτεί χρήματα.

Πριν από δύο μήνες, η Genii Capital πούλησε το 35% των μετοχών τής Lotus στην Infinity Racing, κάτι που έχει δώσει ρευστό στην ομάδα, με τον Πρόεδρο της ομάδας, Eric Boullier, εκτιμά ότι τα προβλήματα θα λυθούν, λόγω μεγάλης επένδυσης στο μέλλον, ενώ παραδέχεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα στον Raikkonen δε θ’ αργήσουν να δοθούν.

Το αν τα προβλήματα αυτά θα επηρεάσουν το μέλλον τού Kimi στην ομάδα, αλλά και τη βελτίωση της E21, θα το μάθουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, διότι η Red Bull Racing έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα γίνει η ανακοίνωση για τον δεύτερο οδηγό τής ομάδας. Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου, τα επόμενα Grands Prix θα μας δείξουν αν οι τεχνικοί στο Enstone έχουν σταματήσει ν’ ασχολούνται με την εξέλιξή του κι έχουν επικεντρωθεί ολοκληρωτικά στο 2014.

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Andrew Ferraro/Lotus GP]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr