Ο Brawn αρνείται τις φήμες για την επιστροφή του στη Ferrari

Σχετικά άρθρα

ross brawn

Κοντεύουμε στα μέσα Αυγούστου και η silly season βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με τις φήμες και τα λόγια που περιτριγυρίζουν την ομάδα της Ferrari να είναι πιο πολλά και έντονα από ποτέ. Το πρωί διαβάσαμε τις φήμες που θέλουν τον Kimi Raikkonen να γυρίζει στη Scuderia και τώρα άλλες φήμες λένε ότι ο Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes AMG Petronas, Ross Brawn, θα ακολουθήσει και αυτός τον ίδιο δρόμο με τον Φινλαδο.

Όμως ο Βρετανός σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε επιστροφή του στην Ferrari δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν συζήτησε ποτέ την πιθανότητα να επιστρέψω στο Maranello.

O Βρετανός ήταν τεχνικός διευθυντής στα χρυσά χρονιά της Ferrari, από το 1997 έως και το 2006, και ήταν ένα από τα βασικότερα στελέχη της ομάδας που κέρδισε τα έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών. Επίσης βοήθησε τον Michael Schumacher με τις άψογες στρατηγικές που κατάστρωνε σε κάθε αγώνα να κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα οδηγών.

Η έλευση όμως του Paddy Lowe στην ομάδα της Mercedes και η παραδοχή του ίδιου του Ross Brawn ότι θα τον αντικαταστήσει, έκαναν τον τελευταίον να δηλώσει στην ιταλική εφημερίδα:

Πρώτον πότε δεν έχω συζητήσει το ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Ferrari, έζησα εκπληκτικές στιγμές όσο ήμουν στο Maranello και αγαπάω την Ιταλία τόσο πολύ, εξάλλου την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκομαι στο Forte dei Marmi. Τώρα βέβαια είμαι στην ομάδα της Mercedes και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Πρέπει να πω ότι έχουμε κάνει μια σπουδαία δουλειά εκεί. Η έλευση του Paddy Lowe δεν αλλάζει κάτι, καθώς εγώ θα έχω άλλο ρόλο μέσα στην ομάδα. Όμως ένα μεγάλο μυστικό για να έχεις επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό,είναι η σταθερότητα και εμείς στην Mercedes είμαστε ανταγωνιστικοί χάρις σε μια δουλειά που ξεκίνησε 18 μήνες πριν.

Ερωτώμενος αν η Γερμανική ομάδα θα επικεντρωθεί στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς ή θα συνεχίσει την εξέλιξη του φετινού είπε:

Είναι σημαντικό να ετοιμαστούμε σωστά για το 2014, αλλά αν έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε και για τον τίτλο του 2013, τότε γιατί να μην το προσπαθήσουμε. Όμως κάτι τέτοιο φαίνεται πολύ δύσκολο, καθώς η Redbull και ο Sebastian Vettel είναι πολύ σταθεροί και είναι απίθανο να κάνουν λάθη

Τέλος, σχολιάζοντας τις απόψεις του πρόεδρου της Ferrari, Luca di Montezemolo, σχετικά με την μη τιμωρία της Mercedes αλλά και τα οφέλη που είχε η γερμανική ομάδα από το ”κρυφό” τεστ της Βαρκελώνης ο Ross Brawn είπε:

Αυτό που έχω να πω μόνο είναι ότι κερδίσαμε στην Ουγγαρία με ελαστικά που δεν είχαμε πότε χρησιμοποιήσει, λόγο ότι ποτέ δεν πήγαμε στο Silverstone (δόκιμες νέων οδηγών). Άλλα όμως γνωρίζω πόσο ενθουσιώδης είναι ο Luca, οπότε καταλαβαίνω το ξέσπασμά του.

[Πηγή: La Gazzetta dello Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr