F1 - GRAND PRIX OF CANADA 2013

Το σίριαλ του φετινού καλοκαιριού, για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Mark Webber στην Red Bull, φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του, με την ανακοίνωση της Αυστριακής ομάδας να αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky Sports, που διαβάσαμε πρόσφατα, θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια στις συζητήσεις Raikkonen-Red Bull, ώστε να υπογράψει ο Φινλανδός με τους πρωταθλητές. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και ο Daniel Ricciardo φαντάζει αυτή τη στιγμή ως ο επικρατέστερος Νο.2 οδηγός για την ομάδα.

Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, έκανε δηλώσεις και ο πρωταθλητής Sebastian Vettel, τονίζοντας πως εάν ο Kimi πήγαινε στην ομάδα, θα ήταν ευπρόσδεκτος:

Δεν ήξερα πόσο ρεαλιστικό ήταν ή δεν ήταν (να έρθει ο Raikkonen). Έχω μάθει, όπως και οι περισσότεροι από εμάς από τον Τύπο, ότι όπως φαίνεται δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα έχω μιλήσει με την ομάδα, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση.

Νομίζω ότι ο Kimi θα ήταν ωραίο να έρθει στην ομάδα, αλλά τώρα αυτό δεν συμβαίνει, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να μιλάμε γι ‘αυτό. Αλλά ποιος ξέρει; Είναι ακόμα νέος, είμαι ακόμα νέος και πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν, γι ‘αυτό ποτέ μη λες ποτέ.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Vettel επεσήμανε, για πολλοστή φορά, πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο teammate του την επόμενη χρονιά και το αν θα τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους:

Ιδανικά, θα ήθελα κάποιον που είναι ανταγωνιστικός. Τόσο ανταγωνιστικός όσο εγώ, έτσι ώστε να μπορεί να ωθήσει ο ένας τον άλλον. Δεν χρειάζεται να είμαστε καλύτεροι φίλοι με όποιον τρέχει δίπλα μου. Στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να εργαστούμε (και οι δυο) για την ομάδα. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια.

Θα πρέπει να εργαστούμε προς την ίδια κατεύθυνση και να βεβαιωθούμε ότι το αυτοκίνητο γίνεται πιο γρήγορο και πως πηγαίνουμε προς την ίδια κατεύθυνση όσον αφορά την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Είτε τα πηγαίνει καλά ο ένας με τον άλλο, είτε όχι, δεν είναι αυτό που έχει σημασία. Σίγουρα θα είναι ένα bonus το να τα πηγαίνουμε καλά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο.

kimi raikkonen

Από την πλευρά του Raikkonen, δηλώσεις έκανε ο μάνατζερ του Steve Robertson, ο οποίος έδωσε το πλεονέκτημα στην Lotus, μόνο υπό προϋποθέσεις:

Η Lotus κρατά το κλειδί για το μέλλον του Raikkonen. Αν η ομάδα μπορεί να του δώσει τις απαντήσεις που αναζητά, δηλαδή να του εξασφαλίσει ότι θα έχει ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να παλέψει για νίκες και το πρωτάθλημα, τότε θα μείνει.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, υπάρχουν και αρκετοί οδηγοί που εξετάζουν τις επιλογές τους για το 2014, όπως οι Sutil, Di Resta, Maldonado και κυρίως, ο ταλαντούχος Γερμανός Nico Hulkenberg. Με την Sauber να βρίσκεται πολύ πίσω τόσο σε ανταγωνιστικό ρυθμό, όσο και στις πληρωμές του συμβολαίου του, ο Hulkenberg έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από την ομάδα ανά πάσα ώρα και στιγμή και κυριότερα, να μπει ελεύθερα σε συζητήσεις με άλλες ομάδες. Τα σενάρια τον θέλουν πολύ κοντά στην Ferrari, θέση για την οποία ακούγεται, ποιος άλλος, ο Raikkonen! Όμως ο Nico δήλωσε πως το μέλλον του δεν είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την τελική επιλογή του Ice man και πως θα ήθελε να παρθεί η τελική απόφαση, για το που θα καταλήξει ο ίδιος, μέσα στον επόμενο ένα μήνα:

Nico_Hulkenberg

Προφανώς ο Kimi παίζει ρόλο, αλλά δεν εξαρτώνται όλα κατ ‘ανάγκην απ’ αυτόν. (Η Ferrari) Είναι μια καλή ομάδα, μία από τις κορυφαίες ομάδες, και αν σου δοθεί η ευκαιρία να πας εκεί, πιθανότατα θα το κάνεις. Αλλά σε αυτό το σημείο ακόμα κοιτάζουμε τις επιλογές και το τι μπορούμε να κάνουμε, ποια θέση να λάβουμε.

Πάντα υπάρχει αυτό που θες και αυτό που συμβαίνει τελικά και πολλές φορές δεν είναι το ίδιο πράγμα. Θέλω να πάρω την απόφαση όταν θα αισθάνομαι ότι έκανα την καλύτερη επιλογή και όταν θα είμαι χαρούμενος με ό,τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Ιδανικά, θα θέλαμε όλα να έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τελευταία πράξη στην “σειρά”, η σημερινή απουσία του Raikkonen από την συνέντευξη τύπου πριν το grand prix του Spa. Εκεί, πολλοί δημοσιογράφοι περίμεναν να τον βομβαρδίσουν με ερωτήσεις αναφορικά με το μέλλον του και ο Φινλανδός δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η επίσημη δικαιολογία των ανθρώπων της Lotus αναφέρει ξαφνική αδιαθεσία, χωρίς όμως να υπάρχει πιθανότητα ο Kimi να μην λάβει μέρος σε κάποια διαδικασία. Από την άλλη οι κακές γλώσσες, στηριζόμενες και στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, μιλούν για ένα απλό κόλπο, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να απαντήσει στους δημοσιογράφους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κλείσει οριστικά το θέμα των μετακινήσεων, το οποίο, αν μη τι άλλο, έχει κουράσει τους φίλους οδηγών και ομάδων.