H Mercedes-Benz επεκτείνει το εργοστάσιο της στη Κίνα, θέλει 300.000 πωλήσεις έως το 2015

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz auf der Auto China 2010

H Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, θέλει έως το 2020 να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής premium αυτοκινήτων στο κόσμο, αλλά προς το παρόν, βρίσκεται στη τρίτη θέση, πίσω από την BMW και την Audi. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού είναι η αγορά της Κίνας, με την Daimler να επενδύει εκεί επιπλέον 2 δις ευρώ, με μέρος των χρημάτων να χρησιμοποιούνται για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου της.

Η Mercedes το 2012 πούλησε “μόλις” 200.000 αυτοκίνητα στη Κίνα, με τη Γερμανική εταιρία να έχει βάλει ως στόχο τις 300.000 πωλήσεις έως το 2015, αφού θεωρεί πως οι νέες S-Class και GLA, καθώς και η ανανεωμένη E-Class θα την βοηθήσουν ώστε να πιαστεί ο στόχος αυτός.

Όλες οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον διαθέτουν εργοστάσια στη Κίνα, με την μοναδική που να μην κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της εκεί, να είναι η Porsche.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...