Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google και της Nissan θα έχουν συστήματα καταγραφής δεδομένων

Σχετικά άρθρα

google_cars

Η υπόθεση Snowden έχει κάνει όλη την Αμερική να μιλά για την εσωτερική κατασκοπία καθώς και για τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής, αλλά στο μέλλον φαίνεται πως όπου και να πάμε, ότι και να κάνουμε, αυτό θα καταγράφεται. Από αυτό δεν θα γλιτώσουν ούτε και τα αυτοκίνητα, αφού όπως αναφέρει η Deborah Hersman, πρόεδρος του National Transportation Safety Board στην Huffington Post, τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα πρέπει να εξοπλίζονται με μαύρα κουτιά.

Ήδη η Google και η Nissan εργάζονται πάνω σε αυτά με την Hersman να δηλώνει πως τα δεδομένα που θα καταγράφουν τα συστήματα αυτά, θα βοηθούν τον οδηγό ώστε να διαπιστώσει αν το αυτοκίνητο του έχει κάποιο πρόβλημα.

Όμως υπάρχει φόβος σχετικά με την ιδιωτική ζωή του οδηγού, ιδίως στα αυτόνομα αυτοκίνητα, όπως αυτό της Google. Μια έρευνα της Alliance of Automobile Manufacturers, έδειξε πως το 70% των ερωτηθέντων φοβούνται σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αφού αυτά θα είναι προσβάσιμα από τη κυβέρνηση.

Η Hersman ερωτηθής για τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δήλωσε πως όταν κάποιος έχει στη κατοχή του ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, τότε επιβάλλεται αυτό να συλλέγει δεδομένα ώστε οι επιβάτες του να είναι ασφαλής.

[Πηγή: The Huffington Post]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...