Η νέα μπροστά αεροδυναμική πτέρυγα της Ferrari για τη Monza

Σχετικά άρθρα

monza fe
Όλες οι ομάδες παραδοσιακά φέρνουν νέα αεροδυναμικά πακέτα στην πίστα της Μonza, έτσι λοιπόν και η Ferrari έφερε μια νέα μπροστά αεροτομή, αρκετά διαφοροποιημένη από την προηγούμενη που φόραγε στο Spa.

Η νέα αυτή μπροστά αεροτομή, δε διαθέτει τα πάνω φτερά που διέθετε πριν και έχει τη δυνατότητα να μειώνει την κάθετη δύναμη του μονοθεσίου. Η νέα πτέρυγα θα βοηθήσει την ομάδα να μειώσει τους στροβιλισμούς του αέρα που δημιουργούν τα εμπρός μονοθέσιά της, με αποτέλεσμα να μπορεί πιο εύκολα να τα προσπεράσει.

Η πτέρυγα αυτή διαθέτει επάνω της δυο μικρά κάθετα πτερύγια, τα οποία βοηθούν το μονοθέσιο να έχει καλύτερη διαχείριση του αέρα. Ουσιαστικά οδηγούν τον αέρα που έρχεται στο μπροστά μέρος του μονοθεσίου, προς το κεντρικό μέρος, πάνω από τους εμπρός τροχούς του.

Η μεγάλη οπτική της διαφορά, είναι στο πάχος της μύτης. Η Ferrari στο Spa χρειαζόταν ένα μονοθέσιο το οποίο να έχει ένα πολύ σταθερό εμπρός μέρος, έτσι εκεί χρησιμοποίησε μια αρκετά λεπτή μύτη. Εδώ στη Monza η ομάδα έφερε μια αρκετά χοντρή μύτη(ουσιαστικά είναι η ίδια, όμως στο κάτω μέρος, της έχει τοποθετηθεί κάτι σαν φτερό που την κάνει να φαίνεται πιο χοντρή). Άλλη διαφορά στο εμπρός μέρος του μονοθεσίου, είναι και η τοποθέτηση της τηλεοπτικής κάμερας, μπροστά από την αριστερή ανάρτηση.

[Πηγή: F1 Technical | Thanks for the tip, Γρηγόρη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...