Lotus: Ο Grosjean έχασε σίγουρο βάθρο

Σχετικά άρθρα

Grosjean-Singapore-2013 (2)

Ο Romain Grosjean είχε ένα πολύ δυνατό τριήμερο στην πίστα της Σιγκαπούρης. Εντυπωσίασε τόσο στις ελεύθερες δοκιμές, όσο και στις κατατακτήριες, καταλαμβάνοντας μάλιστα την τρίτη θέση. Στον αγώνα έχασε μερικές θέσεις όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όμως έδειχνε ικανός να κρατηθεί πολύ κοντά στο γκρουπ που πάλευε για το βάθρο.

Μάλιστα, ο Alan Permane δήλωσε σίγουρος για το βάθρο του Grosjean και απογοητευμένος για την εγκατάλειψη του Γάλλου:

Ποτέ δεν ήμασταν τόσο εκνευρισμένοι, ενώ ανεβήκαμε στο podium (με τον Raikkonen).

Ο Romain είχε μια τέλεια μέρα χθες (Κυριακή). Μπορεί να μην έκανε τον τέλειο πρώτο γύρο, αλλά προκαλώ τον οποιονδήποτε να κρατήσει τον Fernando πίσω του στον πρώτο γύρο ενός grand prix!

Θα ήταν τρίτος χωρίς αμφιβολία.

Αν αναλογιστούμε πως την στιγμή που ο Grosjean μπήκε στα pit, με πρόβλημα στις πνευματικές βαλβίδες, βρισκόταν στην έκτη θέση, μπροστά από τον δέκατο Raikkonen και πίσω από τον Webber, τότε το βάθρο ήταν μια ρεαλιστική κατάληξη. Σε αυτό συνηγορούν και οι ταχύτεροι γύροι αγώνα των δυο οδηγών της Lotus. Γύρος 35 και 1:51.097 για τον Γάλλο, γύρος 55 (σε σύνολο 61) και 1:51.140 για τον Φινλανδό, συν το γεγονός που προείπαμε, πως ο Grosjean ήταν ταχύτερος του Kimi σε όλες τις περιόδους δοκιμών.

Grosjean-Singapore-2013

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ο Permane είχε τα εξής να πει:

Τελικά, ήταν μια διαρροή αέρα μέσα στον κινητήρα. Προσπαθήσαμε να τη φτιάξουμε και υπήρχε ελπίδα όταν προσπαθήσαμε να ανανεώσουμε τον αέρα, αλλά μετά το pit stop τα πράγματα έγιναν χειρότερα και έπρεπε να τον σταματήσουμε (Grosjean).

Σίγουρα ένα άτυχο αποτέλεσμα για τον Γάλλο, ο οποίος δείχνει αρκετά βελτιωμένος στους τελευταίους αγώνες. Όμως θα πρέπει να κρατήσει ψηλά τις επιδώσεις του και να μην απογοητευτεί, αφού τα σενάρια για το οδηγικό δίδυμο της Lotus είναι πολλά. Με τον ίδιο και τους Maldonado, Massa, Hulkenberg να παίζουν με κάθε δυνατό συνδιασμό, στα σενάρια που ακούγονται για του χρόνου.

http://www.youtube.com/watch?v=3KvdkA1UK1k

[Πηγή: Autosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα