Οι ομάδες πιστεύουν ότι θα μειωθούν οι αγώνες για το 2014

Σχετικά άρθρα

F1

Η φετινή σεζόν τής Formula 1 βρίσκεται στην τελική ευθεία, έτσι η FIA έχει γνωστοποιήσει το προσωρινό πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά, το οποίο αποτελείται από 22 αγώνες, περισσότερους από κάθε άλλη φορά. Φυσικά, θα πρέπει να υπάρξει επιβεβαίωση, καθώς η Κορέα, η Νέα Υόρκη και το Μεξικό περιμένουν να πάρουν έγκριση για να είναι στο νέο πρόγραμμα.

Ο αριθμός 22 μπορεί ν’ αρέσει σ’ εμάς, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις ομάδες, μιας και οι μηχανικοί θα πρέπει να μείνουν για περισσότερο καιρό μακριά από τις οικογένειές τους, ενώ θα έχουν κι επιπλέον δουλειά μέσα στη σεζόν. Όπως δηλώνουν, όμως, κορυφαία στελέχη κάποιων ομάδων, είναι σχετικά απίθανο να έχουμε 22 Grands Prix, πιστεύοντας ότι κάποιες από τις 3 προαναφερθείσες πίστες δε θα πάρουν την απαιτούμενη έγκριση.

Ο Πρόεδρος της Red Bull Racing, Christian Horner, λέει:

Νομίζω πως όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι 22 αγώνες είναι πέρα από το όριο. Οι 20 αγώνες είναι το σημείο κορεσμού για τη Formula 1.

Ο Πρόεδρος της McLaren Racing, Martin Whitmarsh, πιστεύει ότι η Νέα Υόρκη δε θα υπάρχει στο πρόγραμμα, διότι δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, την ώρα που ο Massimo Rivola, manager τής Ferrari, λέει ότι είναι αδύνατο να έχουμε 3 αγώνες μέσα σε δύο εβδομάδες (25 Μαΐου, 1 Ιουνίου και 8 Ιουνίου), σε Μονακό, Νέα Υόρκη και Καναδά. Τέλος, ο Διευθυντής της Force India, Andy Stevenson, λέει θα κάνουν υπομονή μέχρι το τελικό πρόγραμμα για να κάνουν τα σχέδιά τους.

Θα περιμένουμε μέχρι ν’ ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα, πριν δούμε πώς θ’ ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...