Lauda: Οι Hamilton-Rosberg καλύτεροι από τους Alonso-Raikkonen

Σχετικά άρθρα

Hamilton-Rosberg

Η φετινή σεζόν είναι πολύ καλύτερη για τη Mercedes απ’ ό,τι οι 3 προηγούμενες: Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, πέρυσι, η γερμανική ομάδα συγκέντρωση 142 βαθμούς σε 19 αγώνες, ενώ, φέτος, έχει πάρει 267 βαθμούς σε 13 αγώνες, κάτι που την φέρνει στην τρίτη θέση τής βαθμολογίας, μόλις 7 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Ferrari. Φυσικά, γι’ αυτό ευθύνονται και οι Nico Rosberg και Lewis Hamilton, οι οποίοι αποτελούν, κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο οδηγικό δίδυμο αυτή τη στιγμή στο άθλημα.

Το 2014, όμως, αυτό θα πάψει να ισχύει, πάντα σύμφωνα με όσα πιστεύω εγώ, διότι ο Kimi Raikkonen θ’ αποτελέσει μαζί με τον Fernando Alonso ένα καλύτερο δίδυμο απ’ ό,τι αυτό των Rosberg και Hamilton, διότι ο Γερμανός δεν έχει την απόδοση των τριών συναδέλφων του.

Διαφορετική άποψη από τη δική μου έχει ο μη-εκτελεστικός Πρόεδρος της Mercedes AMG, Niki Lauda, διότι πιστεύει πως οι οδηγοί του είναι καλύτεροι από τους Alonso και Raikkonen.

Ο Hamilton με τον Rosberg είναι το πιο σημαντικό μέρος στη βελτίωση τής Mercedes. Ο Lewis είναι ένα τεράστιο φυσικό ταλέντο και συμπληρώνεται τόσο καλά με τον Nico σε κάθε τεχνική λεπτομέρεια. Είναι το καλύτερο δίδυμο που υπάρχει· ούτε οι Alonso και Raikkonen δε θα είναι τόσο καλό δίδυμο.

Όσο για τον Michael Schumacher, ο Lauda λέει πως σωστά αποχώρησε από την ενεργό δράση, ενώ παραδέχεται ότι η ομάδα του χρειαζόταν έναν οδηγό που θα έφερνε νέα πνοή στο εργοστάσιο.

Δε θα γινόταν και πολλά αν είχε μείνει ο Michael. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να έχεις ένα εντελώς νέο κίνητρο για την ομάδα, κι ένας νέος οδηγός μπορεί να το καταφέρει αυτό.

Ο 64χρονος αποκαλύπτει πως ο Hamilton είχε συνάντηση μαζί τους πριν από το περσινό Grand Prix στη Σιγκαπούρη, μετά από το οποίο ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στο Brackley. Επίσης, ο Αυστριακός αναφέρεται και στα έξοδα, λέγοντας πως θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να γίνουν Πρωταθλητές.

Υιοθετήσαμε το σύστημα μείωσης εξόδων, αλλά δεν έγινε σεβαστό από τις McLaren, Red Bull και Ferrari. Αρχικά, είπα: “ξεχάστε το σύστημα· χρειαζόμαστε νέους και καλύτερους ανθρώπους αν θέλουμε να κερδίσουμε τη Red Bull.

Από τις 3 Ιουνίου, ο Paddy Lowe είναι ο νέος Τεχνικός Διευθυντής τής ομάδας, ακολουθώντας τον Hamilton, με τον Αυστριακό να λέει ότι ο ρόλος που έχει ο Lowe δεν σχετίζεται με τον ρόλο τού Ross Brawn.

Το έχουμε διευκρινίσει: ο Paddy ήρθε σ’ εμάς νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, αλλά είναι πλέον υπεύθυνος για τα τεχνικά ζητήματα. Η συνεργασία μεταξύ αυτού και του Ross είναι επικερδής για την ομάδα. Αλλά, ο Ross είναι το αφεντικό όλης τής ομάδας, ενώ ο Paddy είναι αφεντικό τής τεχνικής ομάδας. Τα φετινά μας αποτελέσματα δείχνουν ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις.

[Πηγή: Die Welt]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα