Ο Ross Brawn ζητά εγγυήσεις για το μέλλον του στη Mercedes

Σχετικά άρθρα

Ross-Brawn-Mercedes

Ο πολύπειρος τεχνικός διευθυντής ξεκίνησε να πιέζει την ομάδα, ζητώντας διευκρίνηση ρόλων μέσα σε αυτή. Μετά την πρόσληψη του Paddy Lowe από την McLaren, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ακούγεται στους κύκλους της Formula 1 πως το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά του Brawn στο τιμόνι της Mercedes. Οι δυο άνδρες ουσιαστικά εκτελούν τον ίδιο ρόλο μέσα σε μια ομάδα, με τον Lowe να μένει εν μέρη αδρανής φέτος, ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες.

Αυτό που ζητά τώρα ο Brawn, είναι ο σαφής διαχωρισμός θέσεων, καθώς επίσης και ένας ρόλος για τον ίδιο, ο οποίος θα του παρέχει τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να συνεχίσει.

Έχουμε μια αρκετά βαριά διευθυντική ομάδα και πρέπει να καταλάβουμε τι θα κάνει ο καθένας. Κάθε επιτυχημένη ομάδα F1 πρέπει να έχει έναν ανώτερο, ως σημείο αναφοράς και αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Πρέπει να βεβαιωθούμε πως αν παραμείνω εδώ, θα είμαι και το σημείο αναφοράς.

Η Mercedes δείχνει πλέον διατεθειμένη να κινηθεί προς την χρησιμοποίηση και των δυο ανδρών ως επικεφαλής, όμως οι παραπάνω δηλώσεις του Brawn δεν φαίνεται να δίνουν πολλές πιθανότητες πραγματοποίησης στο συγκεκριμένο σενάριο. Ο Βρετανός έχει κατακτήσει 8 τίτλους κατασκευαστών με τις ομάδες στις οποίες εργάστηκε (Benetton, Ferrari, Brawn GP) και δηλώνει αισιόδοξος για τις τύχες της Mercedes στο νέο πρωτάθλημα.

Υπάρχουν μερικά πολύ καλά πράγματα στη σειρά για το επόμενο έτος. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή θέση. Έχουμε ξεκινήσει το καινούριο αυτοκίνητο από νωρίς, έτσι πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι σε πολύ ισχυρή θέση την επόμενη χρονιά, αλλά θέλω μόνο να βεβαιωθώ ότι θα εκπληρώνω ένα ρόλο που θα μου προσφέρει κίνητρα και θα με ευχαριστεί.

Απ’ ότι φαίνεται, αυτή τη στιγμή υπάρχει διαφορά απόψεων μεταξύ Brawn και ομάδας, με τις συζητήσεις μεταξύ των δυο να συνεχίζονται.

Έχουμε πάρα πολλά συστατικά που πρέπει να “παντρέψουμε” και αυτή είναι η δυσκολία. Οπότε μιλάμε και συζητάμε (πάνω σε αυτό).

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις φήμες περί μετακίνησής του στην McLaren ή τη Honda, ο ίδιος τις διέψευσε κατηγορηματικά:

Δεν έχω συζητήσεις με την McLaren ή τη Honda.

[Πηγή: BBC]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...