Vettel: Χ#!$%κα πάνω μου όταν έκανα πρώτη φορά δοκιμές με ένα μονοθέσιο F1

Σχετικά άρθρα

j3sNLa7aabnvQ

Ο Sebastian Vettel, όπως ο ίδιος παραδέχεται δεν ήταν σίγουρος αν θα μπορέσει να γίνει οδηγός F1 μετά το τέλος των πρώτων δοκιμών του με ένα μονοθέσιο F1 και συγκεκριμένα, με μια Williams το 2005.

Το ντεμπούτο του Vettel σε ένα μονοθέσιο F1 έγινε σε δοκιμές που διεξάγονταν στη Jerez τον Σεπτέμβριο του 2005. Πιο συγκεκριμένα εκείνη την ημέρα μοιράστηκε το ίδιο μονοθέσιο με τον νυν teammate του Mark Webber, μια Williams – BMW FW27. Ο Γερμανός οδηγός ήταν μόλις 18 ετών τότε, κατάφερε να ολοκληρώσει μόλις 25 γύρους και ήταν 3 δευτερόλεπτα πιο αργός από το χρόνο του Webber. Τώρα όμως βρίσκεται κοντά στο τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του και όπως ο ίδιος παραδέχτηκε το βήμα από την F3 στην F1, ήταν δύσκολο εκείνη την εποχή.

O Vettel δήλωσε:

Την πρώτη φορά που δοκίμασα το μονοθέσιο, ο Mark οδηγούσε το πρωί και εγώ οδηγούσα το απόγευμα. Χ#!$%κα τους πρώτους 2 γύρους και σκέφτηκα, εντάξει, αυτό είναι για πραγματικούς άνδρες, όχι για μένα. Τότε όμως συνήθισα σε αυτό και προφανώς ήθελα να κάνω περισσότερα.

Από τότε ο Vettel έχει κερδίσει περισσότερες από 35 νίκες, τρεις παγκόσμιους τίτλους και πάει ολοταχώς για τον 4ο. Παρ ‘όλα αυτά παραμένει νευρικός το πρωί της ημέρας του αγώνα .

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τρόπο που μου αρέσει να αγωνίζομαι, μου αρέσει ο ανταγωνισμός, είμαι ακόμα νευρικός όταν ξυπνάω την Κυριακή, είμαι ακόμα ενθουσιασμένος όταν περπατώ στο grid και ανυπομονώ για τον αγώνα. Νομίζω ότι είναι κρίμα να είσαι πολύ αγχωμένος και να ωθείς  τα πράγματα πάρα πολύ. Θεωρώ πως θα πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να το απολαύσει, διότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό, δεν συμβαίνει σε όλους. Νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερός που είμαι ένας από από τους 22/24 πιλότους της F1.

[Πηγή: ESPNF1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...