Η Porsche διαψεύδει πιθανή συμμετοχή της στην F1

Σχετικά άρθρα

Porsche Logo 15

Η Porsche διέψευσε τις πρόσφατες φήμες που ανέφεραν ότι ετοιμάζεται να εμπλακεί στον μαγικό κόσμο της F1.

Πριν από ένα χρόνο, αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πιθανή εμπλοκή της Volkswagen στην F1 μετά την υπογραφή του Mark Webber για οδηγό της το 2014. Όμως η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε ότι πρόκειται να εμπλακεί.

Η ομάδα της Porsche, μετά την απόκτηση του Webber, κινήθηκε και απέκτησε τους Fritz Enzinger , Alex Hitzinger , Mike Krack και Urs Kuratle. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας στο Weissach έχουν αναβαθμιστεί και πλέον είναι υπερσύχρονες έχοντας επίσης και μια αεροδυναμική σήραγγα μέσα σε αυτές.

Ο ανταποκριτής του Auto Motor und Sport, Tobias Gruner, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η  Porsche έχει καταφέρει να προσελκύσει υψηλού επιπέδου προσωπικό με την προοπτική της επιστροφής της στην F1 στο μέλλον .

Η Porsche επίμονα αρνείται αυτές τις φήμες, μάλιστα ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε:

Η εταιρεία είναι  πλήρως δεσμευμένη για το 2014 με το Le Mans, καθώς και τα GT Racing. Δεν έχουμε σχέδιο για να μπούμε στην F1.

porsche-TAG-Motor

Ωστόσο, ένα άρθρο στην τελευταία έκδοση του περιοδικού των εργαζομένων της Porsche αναφέρει, ότι η  F1 επιστρέφει  στην εποχή των turbo το 2014. Εξαιτίας αυτού, οι  μηχανικοί της Porsche ήρθαν σε επαφή με τον Hans Mezger, ο οποίος ανέπτυξε τον κινητήρα της TAG – Porsche, που πήρε τον τίτλο με τη McLaren τη δεκαετία του ’80 .

Ο δημοσιογράφος του Auto Motor und Sport, Tobias Gruner δήλωσε γι’ αυτό το άρθρο:

 Αυτό το άρθρο στο περιοδικό ήταν έκπληξη, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...