Περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα Smart ForTwo και ForFour

Σχετικά άρθρα

smart-fortwo-2014-spy-photos-1

Το νέο Smart ForTwo βρίσκεται μόλις μερικούς μήνες μακριά από την επίσημη παρουσίασή του με τις φήμες να το θέλουν να έχει μήκος 2,69 μέτρα, 10 εκατοστά μακρύτερο από το μήκος της τωρινής γενιάς. Παρότι τις αυξημένες διαστάσεις, το ForTwo θα έχει κύκλο στροφής 7,5 μέτρων, 1,25 μέτρo μικρότερο από αυτόν της τωρινής γενιάς.

Η καμπίνα των επιβατών θα είναι μεγαλύτερη, εξοπλισμένη με πολύχρωμα διακοσμητικά, μεγάλο στροφόμετρο και μεγάλη οθόνη αφής. Επίσης θα συναντάμε χρωμιομένα διακοσμητικά, επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους και νέο σύστημα ελέγχου του κλιματισμού.

smart-fortwo-2014-spy-photos-2

Σε ότι αφορά το ForFour, αυτό θα έχει μήκος κοντά στα 3,5 μέτρα, με τις πίσω πόρτες του να ανοίγουν σχεδόν κάθετα, έτσι ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των πίσω επιβατών.

Τόσο το Fortwo όσο και το Forfour θα μοιράζονται την πλατφόρμα του Renault Twingo τρίτης γενιάς που θα μπει στην παραγωγή του χρόνου. Για το ForTwo, προς το παρόν ξέρουμε πως όπως και στις προηγούμενες γενιές, θα προσφέρεται είτε ως coupe, είτε ως cabriolet με υφασμάτινη οροφή. Κίνηση θα παίρνει από έναν ολοκαίνουριο τρικύλινδρο κινητήρα 0,9 λίτρων με άμεσο ψεκασμό εξελιγμένο από την Mercedes που θα αποδίδει 85 ατμοσφαιρικά ή 105 υπερτροφοδοτούμενα άλογα. Επίσης θα υπάρχει και ένα τρικύλινδρο diesel μοτέρ.

smart-fortwo-2014-spy-photos-3

Σαφείς πληροφορίες για τα κιβώτια δεν έχουμε αλλά από ότι φαίνεται θα προσφέρεται ως extra και ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη ενώ στα σκαριά ακούγεται πως είναι και μία αμιγώς ηλεκτρική, e-Drive, έκδοση με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 65 kW (87 ίππων) και μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Το νέο ForTwo αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2013, ενώ το ForFour θα βγει στην αγορά το 2014, με τις εργασίες αναβάθμισης στο εργοστάσιο της Smart στη πόλη Hambach της Γαλλίας έχουν ξεκινήσει, ώστε αυτό να μπορεί να φιλοξενήσει τη κατασκευή της νέας γενιάς.

[Πηγή: Autobild.de]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει ως μικρότερο Land Cruiser

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Land Cruiser FJ, το οποίο -αν βγει ένα μοντέλο με αυτό το όνομα- πιθανότατα θα αποτελέσει...

Η Volkswagen εξετάζει την επιστροφή του Scirocco ως ηλεκτρικό

Πιθανή είναι η επιστροφή του ονόματος Scirocco στη γκάμα των μοντέλων της Volkswagen, με τη γερμανική εταιρία να εξετάζει το ενδεχόμενο να βγάλει στην...
Autoblog.gr