To μονοθέσιο του Kimi Raikkonen δεν πέρασε τον έλεγχο μετά τις κατακτήριες του Abu Dhabi

Σχετικά άρθρα

2013 Abu Dhabi Grand Prix - Friday

Η 5η θέση του Kimi Raikkonen στην γραμμή εκκίνησης απειλείται άμεσα αφού το μονοθέσιο του απέτυχε να περάσει από τον έλεγχο μετά τα επίσημα δοκιμαστικά του Abu Dhabi GP.

Η Sauber του Nico Hulkenberg πέρασε επίσης από το τεστ που κάνει η FIA για το δάπεδο των μονοθεσίων, αλλά το μονοθέσιο του Γερμανού βρέθηκε σύμφωνο με τους κανονισμούς, ενώ του Raikkonen όχι και το θέμα έχει πλέον παραπεμφθεί στους αγωνοδίκες .

O τεχνικός εκπρόσωπος της Formula 1, Jo Bauer είπε:

Το αυτοκίνητο με αριθμό 07 δεν ήταν σύμφωνο με το άρθρο 3.17.5 του 2013 των τεχνικών κανονισμών της FIA F1 , καθώς το μπροστινό μέρος του πατώματος εκτρεπόταν περισσότερο από 5mm κατακόρυφα , όταν το φορτίο που εφαρμόστηκε στο σημείο αυτό κατακόρυφα βρισκόταν 100 mm από το κέντρου της γραμμής LHS του μονοθεσίου. Απευθύνομαι για την εξέτασή αυτού του θέματος στους αγωνοδίκες.

Εάν η Lotus δεν έχει τις σωστές απαντήσεις (όπως είχε συμβεί και στο Ουγγρικό GP το ίδιο με τον Grosjean και τότε είχαν δικαιολογήσει το θέμα του πατώματος σε χτύπημα πάνω σε kerb) για το πάτωμα του μονοθεσίου του Raikkonen, τότε ο Φιλανδός αντιμετωπίζει ποινή στο αυριανό grid.

[Πηγή: F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...