Η συμφωνία τής Lotus με την Quantum ανοίγει την πόρτα στον Hulkenberg

Σχετικά άρθρα

Korean GP Saturday 05/10/13

Ο Nico Hulkenberg συνδέεται εδώ και καιρό με τη Lotus, ως ο αντικαταστάτης τού Kimi Raikkonen, ο οποίος θα είναι ο team-mate τού Fernando Alonso στη Ferrari για το 2014. Μπορεί ο Γερμανός να δηλώνει ότι ίσως του χρόνου να βρίσκεται στη Sauber, αλλά ίσως κανένας να μην το πιστεύει αυτό, ειδικά μετά από τη ολοκλήρωση της συμφωνία με την Quantum Motorsports (πρώην Infinity Racing) που μπορεί να γίνει αυτή τη βδομάδα, όπου η δεύτερη θα εξαγοράσει το 35% τής βρετανικής ομάδας.

Αν αναρωτιέσαι τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το Hulkenberg, ο λόγος είναι απλός: τα οικονομικά τής Lotus δεν είναι τόσο καλά, και θα ήθελε οδηγό που να έχει χορηγίες πίσω του, για να φέρει ζεστό χρήμα στην ομάδα, έτσι ίσως να προτιμούσε κάποιον άλλον αντί για τον Hulkenberg. Ο επί κεφαλής τής Quantum, Mansoor Ijaz, όμως, διαβεβαιώνει ότι η συμφωνία σίγουρα θα ολοκληρωθεί, έτσι το χρήμα δεν είναι πλέον θέμα για τη Lotus.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμφωνία θα συμβεί. Έχει πλέον ολοκληρωθεί από τη δική μας πλευρά.

Ένα θέμα που απασχολεί τη Lotus είναι και ο Raikkonen, ο οποίος απειλεί να μην τρέξει στα δύο τελευταία Grand Prix, λόγω των τεράστιων οφειλών τής Lotus προς τον Φινλανδό, με τον Ijaz λέει πως θα δώσουν ό,τι χρήματα οφείλουν στους εργαζόμενους.

Συναντήθηκα με τον manager τού Kimi, Steve Robertson. Έχω ζητήσει συγνώμη από τον Steve, έχουμε ζητήσει συγνώμη από τον Kimi. Θέλουμε να τους αποζημιώσουμε όλους, εργαζόμενους και διαχειριστική ομάδα, για να βεβαιωθούμε ότι θα καταλάβουν όλοι ότι οι νέοι μέτοχοι θα έχουν την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις τους.

Η συμφωνία μας είναι για το 35%. Οι επιλογές μάς επιτρέπουν να πάρουμε τον πλήρη έλεγχο της ομάδας σε βάθος χρόνου. Θα σβήσουμε το χρέος και θα φέρουμε χορηγούς ποιότητας, κάτι που θα δείτε πολύ σύντομα. Οι χορηγοί αυτοί θα μας δώσουν την δυνατότητα και τη μακροζωία να παλεύουμε για τη κορυφή για πολλά χρόνια.

Επιπλέον, ο Ijaz πιστεύει ότι ο διάδοχος του “Iceman” θα είναι ο Hulkeberg, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρη μια συμφωνία μεταξύ τους.

Εύχομαι η μετάβαση από τον Kimi σ’ έναν άλλον οδηγό θα ήταν πιο ομαλή, και πιστεύουμε ότι ο επόμενος οδηγός θα είναι ο Nico Hulkenberg, αλλά κάποια πράγματα δε θα γίνονται όπως θα το ήθελες. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Raikkonen θα τρέξει στους δυο τελευταίους αγώνες, για να εκπληρώσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις σ’ εμάς, αλλά κι εμείς σ’ αυτόν.

Η συμφωνία μας με τον Hulkenberg είναι προετοισμένη. Ξέρω ότι ο Nico είναι ενθουσιασμένος και νομίζω ότι όλα θα έχουν τελειώσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

[Πηγή: BBC Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα