Ο Brawn φοβάται ότι θα συνεχιστεί η κυριαρχία τής Red Bull και το 2014

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Abu Dhabi - Race

Η κυριαρχία τής Red Bull στη Formula 1 ξεκίνησε στα μέσα τού 2009, χρόνια στην οποία άλλαξαν οι κανονισμοί, με τον Adrian Newey και την ομάδα του να προσαρμόζουν τα μονοθέσιά της αυστριακής ομάδας με εκπληκτικό τρόπο στους κανονισμούς. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν αυτό ν’ αλλάξει τη νέα χρονιά, όταν τα μονοθέσια θα είναι πολύ διαφορετικά από τα φετινά, ελπίζοντας πως η αυστριακή ομάδα θα έχει τουλάχιστον έναν σοβαρό και δύσκολο αντίπαλο όλη τη χρονιά.

Η RB10, όπως θα ονομάζεται το μονοθέσιο για το 2014, θα έχει στην πλάτη της τον Renault Energy F1-2014, και ο Ross Brawn, Πρόεδρος της Mercedes AMG, πιστεύει πως η Red Bull έχει καταφέρει να κατανοήσει με τρομερό τρόμο την αεροδυναμική στις ευθείες και να κάνει τα μονοθέσιά της να έχουν υψηλές τελικές ταχύτητες, πέρα από τρομερή πρόσφυση στις στροφές.

Κάποια από την απόδοση που έχουν κερδίσει στο δεύτερο μισό τής σεζόν, είναι απόδοση που θα μεταφερθεί και στην επόμενη σεζόν. Ξαφνικά, το μονοθέσιό τους βρίσκεται στην κορυφή με τις τελικές ταχύτητες, κάτι που δεν έχει γίνει στο παρελθόν.

Έχουν καταφέρει να βγάλουν κάποια αντίσταση από το μονοθέσιο, έτσι κάποιες από την απόδοση του μονοθεσίου σε περιοχές τής πίστες, αν μεταφερθεί στην επόμενη σεζόν, θα είναι πολύ δύσκολο για ‘μάς. Νομίζω πως δεν μπορείς να ξεμάθεις πράγματα. Οπότε, ό,τι έχει τροποποιηθεί φέτος, θα ισχύει και τη νέα χρονιά.

Ο Sebastian Vettel έχει καταφέρει να κερδίσει τους 7 συνεχόμενους τελευταίους αγώνες, και η RB9 έχει βελτιωθεί πολύ μετά το πρώτο μισό, αλλά ο Πρόεδρος της RBR, Christian Horner, υποστηρίζει πως η βελτίωση αυτή δεν είναι εις βάρος τού μονοθεσίου για το 2014.

Οι εργασίες για το φετινό πρωτάθλημα έχουν ολοκληρωθεί, και ό,τι έχουμε πετύχει φέτος, θα είναι όφελος για τη νέα σεζόν. Στο Milton Keynes, έχουμε επικεντρωθεί όλη στις προκλήσεις τού 2014, αλλά μπορούμε ακόμα να μάθουμε πολλά από το τωρινό μονοθέσιο. Οι άλλες ομάδες συμμετείχαν κι αυτές στη μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε έξω από αυτό και μπορούμε να επικεντρωθούμε εντελώς στο 2014.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...