Ferrari: Δεν έχουμε χάσει τη μάχη με τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2013

Η φετινή χρονιά για τη Ferrari έχει τελειώσει εδώ και μήνες, όμως η ιταλική ομάδα έχει χάσει και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, από τη Mercedes, ενώ και η Lotus έχει καλύτερη απόδοση από τη Scuderia στους τελευταίους αγώνες. Μένουν, ωστόσο, δύο αγώνες μέχρι το τέλος, και η διαφορά της από τη Mercedes είναι μόλις 11 βαθμούς, όταν απέχει 26 από την 4η στη βαθμολογία Lotus.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, πιστεύει ότι η ομάδα θα μπορέσει να νικήσει τη Mercedes και να πάρει αυτή τη δεύτερη θέση, αν και αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο.

Έχουμε δύο αγώνες για να τελειώσουμε, και είμαι πολύ σίγουρος ότι μπορούμε να αντεπιτεθούμε στις Mercedes και Lotus. Ξέρουμε ότι έχουμε έλλειψη στην πρόσφυση και την κάθετη δύναμη σε ορισμένες στροφές, και πρέπει να διαχειριστούμε το set-up τού μονοθεσίου, ώστε να βελτιωθούμε.

Ξέρουμε ότι, όσο περισσότερο πηγαίνουμε σε θερμές συνθήκες, τόσο το μονοθέσιο γίνεται πιο αναποτελεσματικό. Έτσι, θα πρέπει να πάμε σε συνθήκες που είναι πιο κατάλληλες για το μονοθέσιο. Γι’ αυτό είπα ότι έχουμε όσα χρειαζόμαστε για να παλέψουμε για τη δεύτερη θέση.

Ο Ιταλός πιστεύει ότι η απόδοση της F138 είναι στα ίδια επίπεδα μ’ αυτά των W04 και E21, ενώ υπογραμμίζει πως η Lotus μπορεί να κάνει τη ζημιά, παρόλο που δεν πήρε πολλούς βαθμούς στο Abu Dhabi.

Αν εξετάσουμε την απόδοση που είχαμε στην Ινδία, πριν από δύο εβδομάδες, ήμασταν τόσο γρήγοροι όσο οι άλλοι, αν βγάλουμε έξω τη Red Bull, διότι αυτοί τρέχουν στο δικό τους πρωτάθλημα. Με τους άλλους, είμαστε στα ίδια, έτσι είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε τον αγώνα μας και να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για τη δεύτερη θέση.

Επίσης, δε θα πρέπει να υποτιμάμε τη Lotus. Είχαν ένα πρόβλημα και πήραν βαθμούς μόνο από ένα μονοθέσιο, αλλά αυτά έχουν οι αγώνες.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr