Prost: Οι νέοι κανονισμοί θα βοηθήσουν τον Vettel, όχι τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Hamilton-Vettel

Οι ομάδες τής Formula 1 προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν, όπου τα μονοθέσια θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με φέτος, και θα έχουν στην πλάτη τους νέους turbo V6 κινητήρες. Δεν είναι μόνο οι ομάδες, όμως, που θα έχουν πολλή δουλειά τη νέα σεζόν, διότι οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμόσουν το οδηγικό τους στυλ πάνω στις αλλαγές, ενώ θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τη χρήση των κινητήρων, διότι θα έχουν μόλις 5 κινητήρες για όλη τη χρονιά, και ο αριθμός αυτός μπορεί να γίνει μικρότερος το 2015, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε σε άλλο άρθρο, μετά το τέλος τής σεζόν.

Ο Alain Prost, εκφράζει την άποψή τους σχετικά με το πόσο αυτές οι αλλαγές θα ωφελήσουν τους οδηγούς. Ο πρώην τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής πιστεύει ότι οι αλλαγές αυτές θα είναι υπέρ των οδηγών που οδηγούν έξυπνα, όπως ο Sebastian Vettel, και όχι των οδηγών στο στυλ τού Lewis Hamilton.

Ο τρόπος που ο Sebastian συνεργάζεται με τους ανθρώπους στην ομάδα είναι λίγο διαφορετικός απ’ ό,τι των υπολοίπων. Αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα και τον κάνει πιο σίγουρο μέσα στο αυτοκίνητο.

Από την άλλη, υπάρχει κάποιος σαν τον Lewis, που είναι ένας καθαρός οδηγός αγώνων και θεωρώ ότι ο Lewis είναι ένας από τους ταχύτερους και καλύτερους οδηγούς, αλλά χρησιμοποιεί την πλήρη δυναμική του; Μάλλον όχι.

Ο Γάλλος λέει ότι ο οδηγός τής Mercedes θα πρέπει ν’ αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες το 2014, αν θέλει να είναι πραγματικός διεκδικητής τού τίτλου.

Ίσως, το επόμενο έτος να βρει ένα άλλο κίνητρο, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκει πολύ δύσκολο το να νικήσει τον Sebastian, και νομίζω ότι θα πρέπει ν’ αλλάξει την προσέγγισή του λίγο. Πριν, είχες το αυτοκίνητο στα χέρια σου και αυτό ήταν όλο. Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και δεν οδηγείς μόνος σου. Τώρα, έχεις όλο αυτόν τον εξοπλισμό πίσω σου και μπορεί να είναι διαφορετικά.

Ίσως τα πράγματα ν’ αλλάξουν τον Μάρτιο, αλλά, αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι οι νέοι κανονισμοί θα ταιριάξουν στον Vettel, όχι στον Hamilton.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr