Red Bull: Δεν πρόκειται να σηκώσουμε το πόδι από το γκάζι

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of India - Race

Το φετινό πρωτάθλημα έχει τελειώσει σχεδόν ολοκληρωτικά εδώ και αρκετές εβδομάδες για τη Red Bull, καθώς η πρώτη θέση σε πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών είχε σχεδόν “κλειδώσει” και οι Αυστριακοί έδειχναν να μην έχουν αντίπαλο, όπως κι έγινε. Από το 2010 και μετά, στα περισσότερα Grand Prix, καμία ομάδα δεν κατάφερε να χτυπήσει την κυριαρχία της, και πολλοί ελπίζουν ότι οι νέοι κανονισμοί δε θα επιτρέψουν στη Red Bull να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή.

Ο Πρόεδρος της ομάδα, Christian Horner, γνωρίζει πολύ καλά τις διαθέσεις των αντιπάλων τους, αλλά ξεκαθαρίζει ότι οι άνθρωποι στο Milton Keynes δε θα πάρουν στιγμή το πόδι τους από το γκάζι.

Η θέση μας δε μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε. Σκέφτεσαι τη Ferrari, τη McLaren ή τη Mercedes-Benz: είναι όλες σπουδαίες ομάδες με πολύ ταλαντούχους ανθρώπους. Επομένως, σ’ αυτό το άθλημα, δεν υπάρχει καθόλου χώρος για αυταρέσκεια, δεν κάθεσαι πάνω σε δάφνες.

Πρέπει να συνεχίσεις να κοιτάς μπροστά και όχι πίσω, ακόμα κι εδώ που είμαστε εμείς σήμερα, και όλοι αρχίζουν να μιλούν για τη νέα χρονιά. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για την ομάδα ν’ απολαμβάνουμε τη στιγμή και τα κατορθώματά μας. Σίγουρα, όμως, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό σ’ αυτό το άθλημα.

Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι η αυστριακή ομάδα οφείλει ό,τι έχει πετύχει στον Adrian Newey, τον κορυφαίο σχεδιαστή στο άθλημα, αλλά δεν είναι έτσι. Σίγουρα, ο Newey έχει παίξει σημαντικό ρόλο, αλλά η Red Bull είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλο προϋπολογισμό, πολύ αξιόλογους τεχνικούς και μηχανικούς, σύγχρονες εγκαταστάσεις, και φυσικά έναν εξαιρετικό οδηγό που δεν είναι άλλος από τον Sebastian Vettel. Ο Horner, βέβαια, παραδέχεται πως οι άλλες κορυφαίες ομάδες έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις, αλλά ρίχνει το βάρος τής επιτυχίας στους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα.

Είναι μια αρκετά μικρή μονάδα σε σχέση με κάποιους από τους αντιπάλους μας, αλλά αυτό που υπάρχει μέσα στο κτίριο είναι ένα τεράστιο ποσοστό επιθυμίας και πάθους. Είναι αυτό που μας επέτρεψε να πετύχουμε τ’ αποτελέσματα όλα αυτά τα χρόνια.

[Πηγή: Red Bull Racing | Photo Copyrights: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...