Φήμες: Στις 25 Ιανουαρίου η McLaren MP4-29;

Σχετικά άρθρα

MP4-28

Μέχρι στιγμής, καμία ομάδα δεν έχει ανακοινώσει την επίσημη ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθεσίου για το 2014. Οι χειμερινές δοκιμές ξεκινούν στις 28 Ιανουαρίου, στη Χερέθ τής Ισπανίας, και είναι είναι σίγουρο ότι οι όλες οι ομάδες θα κάνουν τα πρώτα χιλιόμετρα με τα νέα μονοθέσια ή αν θα έχουν τροποποιήσει τα μονοθέσια του 2013, που σε τέτοια περίπτωση, θα φορούν τους νέους turbo V6 κινητήρες.

Πριν από το ξεκίνημα κάθε σεζόν, υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με διάφορα ζητήματα, κυρίως για την απόδοση κάποιων μονοθεσίων, αλλά και κάποιας πιθανής ημερομηνίας παρουσίασης, όπως έχουμε και τώρα: σύμφωνα με το OmniCorse, η McLaren MP4-29 είναι πιθανό να παρουσιαστεί στις 25 Ιανουαρίου. Επίσης, ισχυρίζεται ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε στην MP4-29 το πορτοκαλί χρώμα στις δοκιμές, αν και δε θεωρείται τόσο πιθανό να είναι πορτοκαλί και στο πρώτο Grand Prix, στις 14-16 Μαρτίου, στη Μελβούρνη τής Αυστραλίας.

Και λίγα τεχνικά: όπως γράφουν οι Ιταλοί, στο νέο μονοθέσιο θα υπάρχει καινοτομία στην πίσω ανάρτηση, αν και μπορεί να μη τη δούμε στη Χερέθ, προκειμένου η McLaren να κατανοήσει εν μέρει το νέο της μονοθέσιο και στη συνέχεια να ξεκινήσει να τοποθετεί νέα σημαντικά κι επαναστατικά στοιχεία, όπως είναι η πίσω ανάρτηση.

Το μεγάλο φετινό πρόβλημα που δημιουργούσε πολλούς πονοκεφάλους στους τεχνικούς τού Woking ήταν η pull-rod εμπρός ανάρτηση, και οι φήμες λένε πως θα επιστρέψει η push-rod διάταξη στο εμπρός μέρος.

Ενδιαφέρον θα υπάρξει και στο ζήτημα του κινητήρα, καθώς η Mercedes δε θέλει να δώσει πολλές πληροφορίες στη McLaren, αφού η Honda κατασκευάζει τον turbo V6 κινητήρα που θα δίνει στους Βρετανούς από το 2015. Επιπλέον, ο κινητήρας τής Mercedes έχει κατασκευαστεί με λιπαντικά και βενζίνη τής Petronas, ενώ η McLaren χρησιμοποιεί τα προϊόντα τής Mobil, αν και αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση και την αξιοπιστία των μονάδων που θα χρησιμοποιεί η McLaren.

[Πηγή: OmniCorse]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr