Horner: Στην Αυστραλία, θα μπορούσε να εγκαταλείψει το μισό grid

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Race

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα των ομάδων για το 2014 να είναι πώς θα μπορέσουν να κάνουν τα μονοθέσιά τους πολύ αξιόπιστα. Ο Niki Lauda υποστηρίζει πως η αξιοπιστία θα κρίνει τον Πρωταθλητή και σίγουρα δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει αυτό, μιας και θ’ αλλάζουν όλα τα… σωθικά του μονοθεσίου, με την βασικότερη αλλαγή να είναι οι νέοι turbo V6 κινητήρες, 1.6 λίτρων, αλλά και το νέο σύστημα ERS, το οποίο θα έχει μεγαλύτερες μπαταρίες και διαφορετικές ανάγκες ψύξης.

Η ψύξη των μηχανικών μερών θα έχει σίγουρα πολλά περιθώρια βελτίωσης μέσα στη σεζόν, όπως και η γενικότερη αξιοπιστία των αυτοκινήτων. Στα πρώτα Grands Prix, λοιπόν, μπορεί να δούμε τα μονοθέσια να έχουν διάφορα προβλήματα -όχι αποκλειστικά με τους turbo κινητήρες- και τελικά να μην καταφέρουν να ολοκληρώνουν τον αγώνα.

Ο Chriastian Horner, Πρόεδρο της Red Bull Racing, πιστεύει ότι μπορεί ακόμα και οι μισοί οδηγοί να εγκαταλείψουν στον πρώτο αγώνα, στην Αυστραλία, στις 16 Μαρτίου.

Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να δούμε έναν πολύ υψηλό ρυθμό εγκαταλείψεων, ακόμα και στο 50% στον πρώτο αγώνα. Τα καύσιμα είναι μια πρόκληση φέτος, επειδή έχουμε μόνο 100 κιλά καυσίμου για να ξεκινήσουμε ένα Grand Prix, αλλά τα θέματα αξιοπιστίας στους πρώτους αγώνες θα είναι καθοριστικός παράγοντας. Και φυσικά, έχουμε μόνο 5 κινητήρες για όλη τη σεζόν.

Οι νέες αλλαγές δίνουν ελπίδα στις μικρότερες ομάδες, για να μπορέσουν να πλησιάσουν σε ανταγωνιστικότητα τις κορυφαίες ομάδες, αλλά ο Βρετανός πιστεύει πως θα συμβεί το αντίθετο, δηλαδή ότι θα μεγαλώσει η διαφορά μεταξύ των μεγάλων και μικρών ομάδων, λόγω των χρημάτων που απαιτούν οι τεράστιες αυτές αλλαγές.

Για το πίσω μέρος τού grid, είναι μια τεράστια πρόκληση, με το κόστος που προκύπτει από τις αλλαγές αυτές. Οι διαφορές των ομάδων θα είναι μεγαλύτερες. Κάθε φορά που υπάρχει ένα reset, οι ομάδες που έχουν τα χρήματα, τους πόρους και τις εγκαταστάσεις πάντα θα έχουν ένα πιο προηγμένο προϊόν.

Νομίζω ότι το 2014, η Formula 1 θα μπορούσε να είναι δύο ταχυτήτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποία η σταθερότητα είναι τόσο σημαντική, καθώς, αν έχεις σταθερότητα, το θέμα είναι οι λεπτομέρειες. Οι κανονισμοί που έχουμε φέτος έχουν αλλάξει κατά πολύ, τόσο που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

[Πηγή: Bloomberg | Photo Copyrights: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...