Test Drive: Δοκιμάζουμε το Fiat Panda 4×4

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]test_drive_fiat_panda_4x417

Η Fiat ανέκαθεν είχε λατρεία για περιπετειώδη μοντέλα. Από το πρώτο κιόλας μοντέλο της, 30 χρόνια πίσω, είχε δείξει ότι της αρέσει να συνδυάζει τις μικρές διαστάσεις του μοντέλου της με το ανήσυχο πνεύμα των πελατών της. Ένα πείραμα που εμπεριείχε ρίσκο αλλά τελικά αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένο.

Από το 1983 που παρουσιάστηκε το πρώτο τετρακίνητο Panda, η ιταλική εταιρία έχει πουλήσει πάνω 400.000 αυτοκίνητα στις, αντίστοιχα, στεις τρεις γενιές του. Αυτό που χαρακτηρίζει το πιο μικρό σε μέγεθος εκτός δρόμου αυτοκίνητου της αγοράς, είναι ο διττός του χαρακτήρας.

Δηλαδή, οι εξαιρετικές του ικανότητες στη πόλη, όπως είχαμε παρατηρήσει κατά την δοκιμή του νορμάλ Panda, και μετά την συγκεκριμένη δοκιμή να συνειδητοποιούμε ότι μπορείς κάλλιστα να επιλέξεις να ακολουθήσεις το δικό σου  δρόμο, όποια κι αν είναι η διαδρομή, έχοντας σαν σύμμαχο την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση με δυνατότητα “κλειδώματος” του κεντρικού διαφορικού.

Στα συν

[custom_list type=”check”]

  • Απόδοση και οικονομία κινητήρα
  • Διττός χαρακτήρας
  • Χώροι
  • Αισθητική καμπίνας
  • Έκτος δρόμου ικανότητες
  • Άνεση

Στα μείον

  • Αίσθηση κιβωτίου ταχυτήτων
  • Επιδόσεις
  • Θόρυβος κινητήρα
  • Τιμή

[/nextpage]

[nextpage title=”Το αυτοκίνητο” ]

Test_Drive_Fiat_Panda_4x406

Εκ πρώτης όψεως παρατηρείς ότι το Panda 4×4, εκτός από τα επιπλέον εκατοστά, φοράει “περιπετειώδη” περιβολή, εκφράζοντας άμεσα τον χαρακτήρα του. Το πλέον ώριμο, ολοκληρωμένο και ελκυστικό σύνολο του αυτοκίνητου, ντύνεται με ένα τολμηρό σχήμα των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων με λεπτομέρειες στο χρώμα του αλουμινίου, που παραπέμπουν σε μεταλλική προστασία κάτω από το αμάξωμα και τις προστατευτικές λωρίδες περιμετρικά του αμαξώματος, προστατεύοντας απόλυτα το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, με το λογότυπο 4×4 να δηλώνει περίτρανα τι κρύβεται από κάτω. Το οπτικό πακέτο κλείνει με τις νέες 15άρες ζάντες αλουμινίου με τα ελαστικά mud&snow της Continental, διαστάσεων 175/65 και τα δύο νέα χρώματα, το πορτοκαλί Sicilia και το πράσινο Toscana της δοκιμής μας, το οποίο στα μάτια μου το βλέπω για χακί. Τέλος, αυτό που δε φαίνεται αλλά όμως αποδεικνύει την προσεγμένη δουλειά των Ιταλών είναι η ελαφρώς πιο ψηλά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα πίσω από τη μάσκα.

Test_Drive_Fiat_Panda_4x410

Οι διαστάσεις είναι ελαφρώς αυξημένες και έτσι το μήκος φτάνει πλέον τα 3.686 χλστ., τα 1.672 χλστ. πλάτος και 1.605 χλστ. ύψος. Το τελευταίο είναι μεγαλύτερο κατά 54 χλστ σε σχέση με το νορμάλ Panda, ενώ η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 160 χλστ. αλλά το μεταξόνιο μένει αμετάβλητο στα 2.300 χλστ.

Όσον αφορά το θέμα ασφάλειας, το Panda έχει βαθμολογηθεί από το Euro NCAP με τέσσερα αστέρια, με κυριότερη αιτία αποτυχίας για το πέμπτο, η προστασία προς τους πεζούς αλλά και τα βοηθήματα ασφαλείας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κινητήρας” ]

Test_Drive_Fiat_Panda_4x456

Κάτω από το καπό υπάρχουν δύο επιλογές, ο 0,9 TwinAir τούρμπο βενζινοκινητήρας με απόδοση 85 ίππους, που είδαμε στο 500αράκι και ο γνωστός πασπαρτού πετρελαιοκινητήρας 1,3-λίτρων Mutlijet II των 75 ίππων. Το δικό μας είχε τον δεύτερο και μας απέδειξε για ακόμα μια φορά τα λαμπρά χαρακτηριστικά του. Ο 16-βάλβιδος turbo κινητήρας χωρητικότητας 1.248 κ.εκ. της Fiat είναι τεχνολογίας common rail με τουρμπίνα σταθερής γεωμετρίας και αποδίδει τα παραπάνω άλογα στις 4.000 σ.α.λ με 190 Nm ροπής, όντας διαθέσιμη μόλις από τις 1.300 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα μηχανικό 5-τάχυτο κιβώτιο (ο βενζινοκινητήρας διαθέτει 6-τάχυτο) με πολύ καλή αίσθηση και σύστημα Start/Stop, το οποίο ανήκει στον βασικό εξοπλισμό και λειτουργεί κατά βάση χωρίς προβλήματα και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις θα παρατηρήσεις μια πολύ μικρή καθυστέρηση να ξεκινήσει το μοτέρ. Μικρό ψεγάδι αλλά οφείλω να το αναφέρω.

Test_Drive_Fiat_Panda_4x430

Για τα 0-100 χλμ χρειάζεται 14,5 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα ίσα που φτάνει και ξεπερνάει τα 159 χλμ/ώρα. Οι εκπομπές ρύπων CO2 εξαιτίας των μεγαλύτερων τριβών της τετρακίνησης φτάνουν τα 125 γρ/ώρα, κάτι που σημαίνει ότι πληρώνει τέλος κυκλοφορίας €137,5. Πραγματικά, η ροπή του 1,3 MultiJet II πετρελαιοκινητήρα είναι ικανοποιητική για το βάρους 1.115 κιλών (+80 από το απλό) του τετρακίνητου Panda, αφού κινεί πολύ άνετα το αυτοκίνητο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε ταχύτητα επιθυμεί και από την στιγμή που το στροφόμετρο θα δείχνει πάνω από 1.300 σ.α.λ., το Panda θα επιταχύνει σβέλτα εκμεταλλευόμενο την άφθονη ροπή του. Διαθέτει εξαιρετική δύναμη στις μεσαίες στροφές και πολύ καλές ρεπρίζ, ακόμη και από τις χαμηλές στροφές. Στα ψηλά ο κινητήρας ξεφουσκώνει και δεν υπάρχει νόημα να το πιέσεις πάνω από τις 3.000-3.500 σ.α.λ. γιατί απλούστατα είναι εκτός ιδανικού εύρους λειτουργίας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα αρνηθεί. Πράγμα, ουσιαστικά, ανούσιο καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αυξήσεις την κατανάλωση και να μειώσεις τα εναπομείναντα χλμ.

Test_Drive_Fiat_Panda_4x418

Όσο όμως κινείσαι «με την ροπή», δηλαδή χωρίς απότομες κινήσεις στο γκάζι και αλλάζοντας ταχύτητες το πολύ μέχρι τις 2.500 σ.α.λ., ο κινητήρας παραμένει ευτυχισμένος. Αυτό φυσικά μεταφράζεται σε “γεμάτη” τσέπη καθώς η μέση μικτή κατανάλωση της δοκιμής δεν ξεπέρασε τα 5,3 λίτρα/100 χλμ., νούμερο κοντά στα 4,7 λίτρα/100 χλμ που δηλώνει ο κατασκευαστής. Πιο αναλυτικά στα χιλιόμετρα που έκανα (και ήταν αρκετά και σε μικτές συνθήκες) η κατανάλωση στη πόλη ήταν κοντά στα 5,5 λίτρα/100 χλμ ενώ εκτός, σε ταξίδι σε εθνική αλλά και επαρχιακές οδούς, βρισκόταν σαφώς χαμηλότερα, κοντά στα 4,4 λίτρα/100 χλμ. Τέλος, στις εκτός δρόμου εξορμήσεις και γενικά υπό μεγάλη πίεση ο κινητήρας μπορεί να κάψει μέχρι και 7,5 λίτρα/100 χλμ. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 35 λίτρα κάτι που χαρίζει στο ανήσυχο μικρό αυτονομία περίπου 650 χλμ.

Test_Drive_Fiat_Panda_4x442

Κλείνοντας τα περί κινητήρα, αναγκαία υποχώρηση είναι η ανοχή σου στον ήχο που προέρχεται από το εμπρός μέρος. Φυσικά και αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των diesel κινητήρων, αλλά όπως και ο μεγαλύτερος κινητήρας της Fiat, το κροτάλισμα του είναι έντονο και ιδιαίτερα αισθητό μέσα στη πόλη.

[/nextpage]

[nextpage title=”Εσωτερικό” ]

Test_Drive_Fiat_Panda_4x452

Τα βασικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού δεν διαφέρουν σε σύγκριση με ότι ξέραμε. Οι μόνες διαφορές εντοπίζονται στη νέα παραλλαγή σε πράσινο χρώμα του πλαισίου του ταμπλό που περιβάλλει τα όργανα, μια ευρύχωρη θήκη για μικροαντικείμενα,υφασμάτινα καθίσματα ειδικής σχεδίασης σε τρεις χρωματικές παραλλαγές (πράσινο, χρώμα της άμμου και πορτοκαλί pumpkin) με λεπτομέρειες από eco-leather, προστατευτικά εμπρός και πίσω θυρών σε απομίμηση δέρματος και μια ψηλή κονσόλα πάνω από το κεντρικό «τούνελ» που προσθέτει έναν ακόμη χώρο αποθήκευσης στους 14 ήδη υπάρχοντες. Τέλος, στη βάση της κονσόλας υπάρχει και ο ειδικός διακόπτης ELD που “κλειδώνει” ηλεκτρονικά το διαφορικό  περιορισμένης ολίσθησης μέχρι την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα.

Test_Drive_Fiat_Panda_4x450

Κατά τ’άλλα είναι όπως τα ξέραμε, με τον εσωτερικό διάκοσμο του Panda να χαρακτηρίζεται άκρως νεανικός και καλαίσθητος. Το τετράγωνο-με-τις-στρογγυλεμένες-άκρες μοτίβο συνεχίζεται σχεδόν παντού, από τα όργανα μπροστά στον οδηγό μέχρι το περίβλημα των διακοπτών και από τους αεραγωγούς μέχρι τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων. Επιπρόσθετα, η διχρωμία τόσο στα καθίσματα όσο και στην κονσόλα ομορφαίνει την καμπίνα ενώ σε αυτόν τον σκοπό βοηθούν πολύ και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που επιπρόσθετα χαρίζουν ευρύ οπτικό πεδίο στον οδηγό.

Test_Drive_Fiat_Panda_4x447 Test_Drive_Fiat_Panda_4x446

Από θέμα ποιότητας τα πλαστικά είναι στην πλειοψηφία τους είναι σκληρά, όπως όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας, αλλά δεν δείχνουν “φθηνά”, κάτι που μόνο θετικό μπορώ να το χαρακτηρίσω! Πρωτόγνωρη για μικρό αμάξι αίσθηση ωριμότητας και ραφιναρίσματος που αφενός προέρχεται από την πολύ καλή συναρμογή και φινίρισμα των πλαστικών και αφετέρου από την συνολική εικόνα της καμπίνας.

Από την άλλη, η εργονομία κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα καθώς όλα τα χειριστήρια είναι στα αναμενόμενα μέρη (με εξαίρεση ίσως τους διακόπτες για τα εμπρός παράθυρα, που παραδοσιακά στα μικρά Fiat βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα και όχι στην πόρτα) ενώ bonus πόντους κερδίζει από την θέση του μοχλού του κιβωτίου ταχυτήτων που είναι ψηλά, σχεδόν δίπλα από το τιμόνι και όχι στο τούνελ της μετάδοσης.

Test_Drive_Fiat_Panda_4x454 Test_Drive_Fiat_Panda_4x455

Ο χώρος αποσκευών έχει αξιόλογο μέγεθος για το μήκος του αυτοκινήτου και φτάνει τα 225 λίτρα, ενώ μπορείς να παραγγείλεις έξτρα το συρόμενο πίσω κάθισμα, που σου δίνει τη δυνατότητα να αυξήσεις το διαθέσιμο όγκο στα 260 λίτρα, ενώ αν ρίξεις τα διαιρούμενα πίσω καθίσματα 50/50, τότε χωράει 870 λίτρα που είναι αρκούντως ικανοποιητικά για βόλτες στα καταστήματα.

Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου είναι αρκετά επαρκής, περιλαμβάνοντας όλα όσα περιμένεις. Έτσι, στην τσιμπημένη τιμή των €16.640 χωρίς απόσυρση (€ 14.580 με απόσυρση) το αυτοκίνητο διαθέτει ABS με EBD και Brake Assist, ESP, RadioCD/MP3 με 4 ηχεία, σύστημα Start & Stop, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού και τύπου κουρτίνας, ελαστικά M&S με ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέφτες με αντιθαμβωτική λειτουργίας, κλιματισμό, μπάρες οροφής, προβολείς ομίχλης, και ρεζέρβα ανάγκης.

[/nextpage]

[nextpage title=”Στον δρόμο” ]

Test_Drive_Fiat_Panda_4x441

Από τη πρώτη στιγμή που θα καθίσεις στην υπερυψωμένη θέση θα καταλάβεις τον ετοιμοπόλεμο χαρακτήρα του Panda. Κάθεσαι άνετα, έχοντας πλήρη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, με τα καθίσματα να προσφέρουν ικανοποιητική, αλλά όχι άριστη πλευρική στήριξη.

Με το που εκκινήσεις τον κινητήρα, και ξεπεράσεις το “σοκ” του ήχου, απολαμβάνεις ένα μοτέρ γεμάτο ροπή. Οκ, δέχομαι ότι οι απόλυτες επιταχύνσεις δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά η ροπή του βοηθάει για καλές ρεπρίζ και νιώθεις τη χαρακτηριστική κλωτσιά κοντά στις 1.600 σ.σ.λ. Lag φυσικά και υπάρχει όμως είναι αναμενόμενο δεδομένης της χωρητικότητας του κινητήρα αλλά αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η προθυμία του μικρού diesel να ανεβάσει στροφές.

Test_Drive_Fiat_Panda_4x443

Η ποιότητα κύλισης είναι εξαιρετική για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο και σε αποζημιώνει με την απουσία τριγμών και κραδασμών από τον κινητήρα. Η ανάρτηση διατηρεί την γνωστή συνταγή, με γόνατα MacPerson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω, που όμως έχει την κατάλληλη καμπύλη ώστε να χωρέσει το πίσω διαφορικό. Αποσβένει άριστα τις ανωμαλίες και έχει μεγάλες διαδρομές, με τα χειριστήρια (τιμόνι, κιβώτιο και συμπλέκτης) να είναι μεν ελαφριά, για να δικαιολογήσουν τον αστικό χαρακτήρα αλλά σαφή και ακριβή. Τα φρένα κρίνονται αποτελεσματικά και ειδικά σε σαθρές κατηφόρες το ABS είναι πολύ βοηθητικό και υποστηρικτικό. Στις στροφές το Panda 4×4 είναι μαλακό, χωρίς όμως να εμφανίζει σημάδια πλεύσης και οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης “σιδερώνουν” τις κακοτεχνίες, τόσο εντός όσο και εκτός ασφάλτου. Αν το πιέσεις οι κλίσεις στις στροφές είναι πιο αισθητές, χωρίς να φοβίζουν.

Το κιβώτιο έχει κοντή κλιμάκωση, ειδικά οι δύο πρώτες ταχύτητες, όπου μαζί με τη πλούσια ροπή, σε βοηθάνε να ξελασπώνεις εύκολα από δύσκολες καταστάσεις. Εκεί, έχεις ακόμα ένα σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τη μόνιμη τετρακίνηση και το σύστημα Torque On Demand. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, όπου σε συνεργασία με τους αισθητήρες του ESP, διαβάζει ποιος άξονας χρειάζεται τη περισσότερη ροπή και την κατανέμει ανάλογα. Διαθέτει δυο διαφορικά, ένα για κάθε άξονα, με την λειτουργία του τρίτου κεντρικού να γίνεται από το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας όπου ενεργοποιείται με το πάτημα του “μαγικού” κουμπιού στη βάση της κονσόλας, και είναι ενεργό μέχρι τα 50 χλμ/ώρα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγεις από πολύ δύσκολες καταστάσεις που πραγματικά έχει την ικανότητα να μπλέξεις με το Panda 4×4.

Test_Drive_Fiat_Panda_4x440

Μπορεί το ύψος των 16 εκατ. να μην είναι πάρα πολύ μεγάλο, αλλά το κοντό μεταξόνιο και οι μικροί πρόβολοι το κάνουν να δείχνει “κατσίκι”. Οι εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες εξασφαλίζονται και από τα πολύ καλά νούμερα στη γωνίας προσέγγισης που είναι 21 μοίρες, τη γωνία ράμπας 20 μοίρες και τη γωνία αναχώρησης 36 μοίρες.

Κατα τ’άλλα, στο δρόμο εξακολουθεί να είναι ένα πολύ φιλικό αυτοκίνητο, όπου οι μικρές του διαστάσεις σου λύνουν τα χέρια καθώς χώνεται παντού. Η διάμετρος του κύκλου στροφής του είναι μόλις 9,7 μέτρα, κάτι που κάνει την επιτόπια αναστροφή παιχνιδάκι. Σε αυτό συμβάλλει και το πρόγραμμα City της ηλεκτρικής κρεμαργιέρας, που κάνει το τιμόνι…πούπουλο. Τέλος, για την πέδηση αναλαμβάνουν δίσκοι σε όλους τους τροχούς, με αεριζόμενους μπροστά διαμέτρου 257 χλστ, και απλούς πίσω 240 χλστ. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ δυνατό και σταθερό φρενάρισμα, και κυρίως ακούραστο ακόμα και μετά από συνεχής καταπονήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

[/nextpage]

[nextpage title=”Εν κατακλείδι” ]

Test_Drive_Fiat_Panda_4x428

Ήξερα εκ των προτέρων τα πλούσια προτερήματα του Fiat Panda, αλλά κουμπώνοντας πάνω του την τετρακίνηση πραγματικά με έκανε να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο. Η λογική των μικρών διαστάσεων και των εξαιρετικών ικανοτήτων του στο δρόμο δικαιολογεί εν μέρη την τσιμπημένη τιμή. Προσφέρει μια άλλη διάσταση του fun-to-drive αυτοκινήτου και σε μια εποχή που οι εξορμήσεις για να καθαρίζει το μυαλό είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες θα είναι ένα αξιόπιστο μέσο για να τις πραγματοποιήσει.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φωτογραφίες” ]

[/nextpage]

[nextpage title=”Τεχνικά Χαρ/κά” ]

NEO PANDA 4×4 1.3 MTJ 75hp
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 5+
Αριθμός κυλίνδρων, διάταξη 4 σε σειρά, εγκάρσια εμπρός
Καύσιμο Πετρέλαιο
Κυβισμός 1248
Μέγιστη ισχύς HP (kW) / σ.α.λ. 75 (55) / 4000 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή Nm (kgm) / σ.α.λ. 190 (19,4) / 1400 σ.α.λ.
Σύστημα χρονισμού κινητήρα 2 εκκεντροφόροι επικεφαλής με υδραυλικά ωστήρια
Σχέση συμπίεσης 16,8:1
Τροφοδοσία καυσίμου Άμεσος ψεκασμός “Common Rail” Multijet ηλεκτρονικά ελεγχόμενος με υπερσυμπιεστή σταθερής γεωμετρίας και intercooler
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Κύκλος στροφής (m) 9.7
Τύπος Κρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση – Dualdrive
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Επιτάχυνση (sec) 0-100 km/h (2 άτομα + 20 κιλά) 14.5
Μέγιστη Ταχύτητα: Km/h 159
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Χωρητικότητα μπαταρίας (Ah) 50
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Απόσταση από το έδαφος (cm) 16
Γωνία εισόδου (⁰) 21
Γωνία εξόδου (⁰) 36
Μεταξόνιο (mm) 2300
Μετατρόχιο εμπρός / πίσω (mm) 1411/1410
Μήκος / Πλάτος /Υψος (mm) Μηκ: 3686 Πλ: 1672/1882(χωρις/με καθρ.) Υψος: 1605
Χώρος αποσκευών VDA (dm3) ελαχ. 225
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Εμπρός Ανεξάρτητη διάταξη μεταξύ των τροχών, τύπου McPherson με κάτω κρεμαστά ψαλίδια στηριγμένα σε ένα υποπλαίσιο, αντιστρεπτική δοκό συνδεδεμένη στα αμορτισέρ
Πίσω Ανεξάρτητη διάταξη με διαμήκεις βραχίονες και αντιστρεπτική δοκό
ΤΡΟΧΟΙ (std εξοπλισμός)
Ζάντες αλουμινίου 175/65 R15 84T
ΒΑΡΗ – ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ
Βάρος κενού οχήματος (κιλά) 1115
Μέγιστο Ρυμουλκούμενο Φορτίο (κιλά) 900(με φρένα) 400( χωρίς φρένα)
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου (λίτρα) 30
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (Οδηγία ΕΕ 1999/100)
Kύκλος εκτός πόλης (λίτρα/100km) 4.6
Αστικός κύκλος (λίτρα/100km) 5
Εκπομπές ρύπων – CO2 (gr/km) 125
Μικτή διαδρομή (λίτρα/100km) 4.7
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ
Κιβώτιο ταχυτήτων, αριθμός σχέσεων Μηχανικό 5 σχέσεων + όπισθεν
Κίνηση 4Χ4 με αυτόματη εμπλοκή μέσω συνδέσμου ‘viscous’, δύο διαφορικά
ΦΡΕΝΑ : Δ (Δίσκοι) / Τ (Ταμπούρα) με ESP και ELD
Εμπρός: Ø mm D257X22 αεριζόμενοι
Πίσω: Ø mm D240x11

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
<h5>Στα συν:</h5> Απόδοση και οικονομία κινητήρα, Διττός χαρακτήρας, Χώροι, Αισθητική καμπίνας, Έκτος δρόμου ικανότητες, Άνεση <hr /> <h5>Στα μείον:</h5> Αίσθηση κιβωτίου ταχυτήτων, Επιδόσεις, Θόρυβος κινητήρα, ΤιμήTest Drive: Δοκιμάζουμε το Fiat Panda 4x4
Autoblog.gr