Graeme Lowdon: Οι νέοι κινήτηρες είναι πολύ πιο ήσυχοι

Σχετικά άρθρα

Graeme Lowdon1

Ο γενικός διευθυντής της Marussia, Graeme Lowdon, μίλησε ανοιχτά μετά το τεστ της Jerez για τον χαμένο ήχο της Formula 1, αλλά και για τα θετικά που θα προκύψουν για το σπορ, από τους νέους turbo 1,6 λίτρων κινητήρες.

Νομίζω ότι στην τηλεόραση το θέαμα θα είναι καταπληκτικό, πραγματικά καταπληκτικό και ελπίζω να γίνει έτσι, καθώς το τηλεοπτικό κοινό είναι προφανώς πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αυτό που ελπίζω, είναι ότι δεν θα χαθεί η μαγεία που συμβαίνει στο γκαράζ, όταν φέρνεις λίγους τυχερούς ανθρώπους σε αυτό το περιβάλλον.

Σίγουρα το τηλεοπτικό κοινό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης Formula 1, όμως ο Lowdon μιλάει για αυτό που πραγματικά την ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μηχανοκίνητα αθλήματα, που δεν είναι άλλο από την εμπειρία που αποκομίζουν όσοι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάποιον αγώνα μέσα στην πίστα ή από τα pit.

Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό, γιατί εκτός των άλλων, σε αυτό το περιβάλλον φέρνουμε ιθύνοντες μεγάλων διεθνών εταιρειών που χρηματοδοτούν το άθλημα και μπορείς να δεις στο πρόσωπό τους, ότι είναι εμφανώς συγκινημένοι όταν ένα μονοθέσιο της Formula 1 παίρνει μπροστά.

Για πολλούς ανθρώπους που βιώνουν αυτό το περιβάλλον για πρώτη φορά, είναι ένας άλλος κόσμος. Δεν μπορούν να το πιστέψουν. Είναι σαν να υπάρχει μια βίαιη ενέργεια μέσα σε αυτά τα αυτοκίνητα, είναι τόσο ισχυρό.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε αυτή την υφή στη Formula 1, επειδή τη βοηθά να αποδείξει ότι είναι διαφορετική. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα το διατηρήσουμε αυτό, με κάποιο τρόπο.

Μέσα από τα άρθρα του autoblog.gr είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα νέα μονοθέσια, είτε στην πίστα της Jerez, είτε σε promo videos των ομάδων, όπως αυτό της Mercedes. Παρόλο που οι απόψεις διίστανται για τον ήχο των νέων κινητήρων, ο Lowdon ήταν αφοπλιστικός δηλώνοντας:

Είναι σίγουρα πιο ήσυχοι, γιατί μπορούσες να τηλεφωνήσεις κατά τη διάρκεια της δοκιμής στη Jerez. Αυτό δεν το έχω ξανακάνει στο παρελθόν, οπότε είναι σίγουρα διαφορετικό.

Έχοντας την τύχη να παρακολουθήσω live δοκιμές και αγώνα Formula 1 το 2001, μπορώ να σας πω ότι η εμπειρία που ζεις όταν ένας V10 περνάει από μπροστά σου, ιδιαίτερα στο όριο των στροφών του, είναι κάτι που μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό, όχι μόνο σαν ένας ήχος που κυριολεκτικά σε διαπερνά ολόκληρο, αλλά σαν μια πλήρης εμπειρία, που απαιτεί τόσο την ακοή, όσο την όραση και την οσμή, αλλά ξυπνάει και πάρα πολλά συναισθήματα. Αυτό, η Formula 1 πρέπει να το φυλάξει σαν κόρη οφθαλμού, αν θέλει και στο μέλλον να θεωρείται το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

[Πηγή: Autosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα