Η Peugeot Ιταλίας αναπαλαιώνει ένα 205 GTi 1.9 Gutmann και το προσθέτει στον στόλο δημοσιογραφικών της

Σχετικά άρθρα

Peugeot-205-GTi-19-16V-Gutmann-2[5]

Όταν θέλουν οι εταιρίες μπορούν να γίνουν πολύ cool και δεν αναφέρομαι μόνο στις μητρικές, αλλά και στις θυγατρικές της κάθε χώρας. Αφορμή για αυτό είναι η ακόλουθη είδηση που πέρασε στα ψηλά. Η Peugeot Ιταλίας, βρήκε, αναπαλαίωσε και πρόσθεσε στον στόλο δημοσιογραφικών οχημάτων της, ένα 205 GTi 1.9 Gutmann!

Οι πιο φανατικοί του 205 GTi και της Γαλλικής φίρμας γενικότερα, μάλλον θα γνωρίζουν γι’ αυτό το αυτοκίνητο. Για τους υπόλοιπους, να ενημερώσω πως 205 GTi Gutmann είναι ένα 205 GTi (προφανώς), βελτιωμένο από τον τότε βελτιωτικό οίκο, τώρα απλή αντιπροσωπεία, Gutmann. 300 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν και μόλις καμιά 10ριά βρήκαν τον δρόμο τους για την Ιταλία, οπότε καταλαβαίνεις πως δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να αποκτηθεί ένα τέτοιο όχημα από την Peugeot Ιταλίας.

Peugeot-205-GTi-19-16V-Gutmann-7[6]

Οι αλλαγές είναι τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές. Πρώτα απ’ όλα, ο κινητήρας. Ο 1900άρης τετρακύλινδρος, φόρεσε την κυλινδροκεφαλή ενός 309 GTi, νέο πρόγραμμα, νέο ψυγείο, πιο ελεύθερη εισαγωγή και εξάτμιση. Χάρη σε όλα αυτά, η ιπποδύναμη του αυξήθηκε από τα 130 άλογα στα 160.

Για να βελτιωθεί το ήδη πολύ καλό πάτημα του 205 GTi, η Gutmann χαμήλωσε το μικρό hatch κατά 30mm και πρόσθεσε μία μπάρα θόλων εμπρός ενώ για να βελτιωθεί η επιτάχυνση, η τελική σχέση μετάδοσης κόντυνε. Τέλος, ο συμπλέκτης αντικαταστάθηκε από έναν πιο ανθεκτικό και τα φρένα είναι πλέον ισχυρότερα.

Peugeot-205-GTi-19-16V-Gutmann-6[6]

Εμφανισιακά τέλος, το 205 GTi Gutmann ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα 205 GTi χάρη στις νέες ζάντες ελαφρού κράματος και το logo στα εμπρός φτερά ενώ στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων άλλαξε, το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων είναι της Gutmann και το logo στην μεριά του συνοδηγού θυμίζει συνέχεια στους επιβάτες το που βρίσκονται… λες και χρειάζεται.

Μπράβο στην Peugeot Ιταλίας για την κίνηση της και ένα μπράβο επιπλέον που δεν το έκλεισε σε κάποιο γκαράζ ή σε κάποιο μουσείο αλλά το πρόσθεσε στον στόλο της για να βρίσκεται εκεί που πρέπει να βρίσκονται αυτά τα αυτοκίνητα: στον δρόμο!

[Πηγή: Peugeot Italia]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...