Φήμες: Από Γάλλο επικεφαλή, σε Γάλλο επικεφαλή η Lotus

Σχετικά άρθρα

Olivier Quesnel

Ο Eric Boullier μετράει ήδη 2 εβδομάδες στην ομάδα της McLaren και ο Gerard Lopez δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του, αναπληρώνοντας προσωρινά ο ίδιος το κενό. Μέχρι πρότινος, πρώτο φαβορί ήταν ο Martin Whitmasrh, σε μια ανταλλαγή των Lotus και McLaren. Όμως, σύμφωνα με Γαλλικά δημοσιεύματα του RMC, η μετακίνηση του Whitmasrh στο Enstone εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις συνομιλίες με πιθανό χορηγό, που πιστεύεται ότι είναι η Sony.

Αυτές φαίνεται να έχουν παγώσει για την ώρα, φέρνοντας στο προσκήνιο την επιλογή του Olivier Quesnel. Ο 64-χρονος Γάλλος έχει διατελέσει αφεντικό των ομάδων rally της Peugeot και της Citroen, διατηρώντας εξαιρετικές σχέσεις με το νυν πρόεδρο της FIA, Jean Todt, κάτι που μπορεί να αμβλύνει τους αρνητικούς παράγοντες της έλλειψης εμπειρίας στη Formula 1, αλλά και της μεγάλης ηλικίας του.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι Lopez και Quesnel έχουν ήδη έρθει σε επαφή, με τον πρώτο να πρέπει να πείσει τους μετόχους της εταιρείας για τα θετικά που θα προκύψουν από ενδεχόμενο “γάμο”. Μέχρι να γίνει αυτό, ο Lopez θα διατηρηθεί και ως επικεφαλής της ομάδας Formula 1, κάτι που πιθανότατα θα ισχύσει και στο ντεμπούτο της E22, στο τεστ του Bahrain.

[Πηγή: L’Equipe,GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα