Οι Κινέζοι ισχυρίζονται πως η Aston Martin τους έριξε το φταίξιμο της ανάκλησης

Σχετικά άρθρα

Aston Martin Vanquish 2013

Η Aston Martin στις αρχές του μηνός ανακοίνωσε τεράστια παγκόσμια ανάκληση 17.590 οχημάτων, αφού εντοπίστηκε πρόβλημα στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το πεντάλ του γκαζιού. Παρότι τα αρχικά specs όριζαν υλικό της DuPont και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε θεωρητικά ήταν όντως της DuPont, μετέπειτα έλεγχοι έδειξαν πως ήταν απομίμηση. Το πλαστικό παρείχε η Synthetic Plastic Raw Material Co στην Shenzhen Kexiang Mould Tool που κατασκεύαζε το εξάρτημα.

Η ανάκληση αφορά το 75% των αυτοκινήτων που έχει πουλήσει η φίρμα από το 2007 και μετά, με την Βρετανική εταιρία να ρίχνει το φταίξιμο αποκλειστικά στους Κινέζους, οι οποίοι της παρέδωσαν “μαιμού” πεντάλς.

Σύμφωνα όμως με το Reuters, αρκετά κινεζικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται πως η Aston Martin χρησιμοποίησε τον όρο “Made in China” για να δικαιολογηθεί σχετικά με την τεραστίων διαστάσεων ανάκληση. Οι Κινέζοι αναφέρουν πως η Aston Martin δημιούργησε ένα ψεύτικο σκάνδαλο ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στους Κινέζους, έτσι ώστε να δικαιολογήσει την ποιότητα του υλικού στο πεντάλ του γκαζιού, για το οποίο αυτή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη.

Ο διευθυντής της Shenzhen Kexiang Mould, Zhang Zhiang μιλώντας σε τοπικά μέσα δήλωσε:

Αν ήξερα ότι είχα πελάτες όπως η Aston Martin , θα είχα πάει στην Αμερική για διακοπές, και όχι σε κάποιο χωριό της επαρχίας Guangdong.

Το Reuters προσπάθησε να διερευνήσει το θέμα, ψάχνοντας την εταιρία Synthetic Plastic Raw Material Co αλλά δεν βρήκε κάποιο εργοστάσιο, παρά μόνο ένα γραφείο… Τα συμπεράσματα δικά σου.

[Πηγή: Reuters, China Real Time]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...